Lezing Frank Westerman over Ararat in Drents Museum

Foto:

Assen – In het kader van de tentoonstelling In de ban van de Ararat – Schatten uit het oude Armenië is schrijver en journalist Frank Westerman op zondag 12 juni te gast in het Drents Museum. Westerman verzorgt een lezing over zijn beklimming van de ruim 5.000 meter hoge berg Ararat en over zijn gelijknamige boek Ararat.

Frank Westerman (1964, Emmen) toog in de nazomer van 2005 naar Armenië en Turkije om vandaar uit de berg Ararat te beklimmen. Het relaas van de aanloop én de tocht om de top van de 5.165 meter hoge berg te bereiken, mondde uit in zijn boek Ararat (2007, Uitgeverij Atlas). Frank Westerman: ‘Ik heb eigenlijk twee reizen gemaakt; de ene reis was de beklimming naar de top, de andere reis was een reis op papier die veel persoonlijker is geworden.’ Op zoek naar antwoorden houdt Westerma tijdens zijn lezing op 12 juni de mythes én de steenharde realiteit van de majestueuze berg Ararat tegen het licht.

De lezing start om 13.00 uur en duurt circa 60 minuten. De lezing kost €6 (exclusief museumentree), tickets zijn verkrijgbaar via www.drentsmuseum.nl/westerman.

Bron: Drents Museum. Foto: Hans Avontuur.

Reacties

Cookieinstellingen