Theaterschuur Linde start weer op en begint met babyboomers

Theaterschuur Linde.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Linde Corona stak een spaak in het wiel, maar in de theaterschuur van Linde wordt alweer verschillende keren per week druk gerepeteerd voor de grote theaterproductie Mina Koes. Die wordt deze zomer bij het Zwarte Gat  gespeeld. Marga Kool en Jan Veenstra werken hard aan het theaterschuur-programma voor het komend najaar. Om even weer te proeven hoe het werkt, beginnen ze dit voorjaar alvast met zichzelf. Op zondagmiddag 15 mei staat de voorstelling babyboomers Blues op de agenda. Daarin treden Egbert Meijers, Marga Kool en Jan Veenstra op.

Babyboomers, geboren in de eerste zeven jaar na de oorlog, zagen veel veranderen. Van één telefoon in de hele straat om de vroedvrouw te bellen naar een smartphone per huisgenoot. Van je eigen ‘warme’ zuil naar alles in je eentje. Van Koude Oorlog naar ‘Give peace a chance’. Van de wederopbouw, via de commune naar de aflossingsvrije hypotheek. Ze hebben een halve eeuw hard gewerkt, de Babyboomers. Maar tegenwoordig krijgen ze overal de schuld van.

Verguisde groep

Liedjesmaker Egbert Meijers en de schrijvers Marga Kool en Jan Veenstra zijn Babyboomers. In een programma met liedjes, gedichten en verhalen nemen ze het op voor deze ‘verguisde’ groep. In het Drents met Nederlandse en Engelse uitstapjes.

De voorstelling begint om 14.30 uur. Reserveren via het contactformulier op www.theaterschuurlinde.nl of 0523-234001.

Verderop dit jaar staat voor zaterdag 3 september ‘Nazomeren’ op het programma. Dat is  een festival met poëzie, verhalen en muziek in de tuin van de theaterschuur en op het naastgelegen landgoed. Op zaterdagavond 10 september speelt toneelgroep E Poi het stuk Hoge Nood – wat te doen als de zee komt?

Reacties

Cookieinstellingen