‘Chagall, de schilder en de liefde’ in de Reestkerk

Reestkerk links.
Foto: Eigen foto

Oud-Avereest – De Vocalgroep Choral uit Ommen onder leiding van Henk Ruiter treedt zaterdag 2 april om 20.00 uur op in de Reestkerk. De groep brengt de muzikale raamvertelling ‘Chagall, de schilder en de liefde’. Deze vertelling is gebaseerd op het leven van de Joods- Russische schrijver Marc Chagall (1887-1985). Hij werd geboren in de Russische stad Vitebsk, studeerde in Sint Petersburg, Berlijn en vooral in Parijs.

Opvallend in zijn werk is zijn enorme positivisme. Een centrale plaats is er voor de geweldige kleuren die hij gebruikt, rood, geel, blauw en groen. Het tintelt op het doek. Die tinteling is ook te vinden in het schilderij dat Vocalgroep Choral neerzet. Het is een uitvergroting van een werk dat hangt in het museum Message Biblique de Marc Chagall in Nice. Thema van dit schilderij is de liefde.

Chagall is drie keer getrouwd geweest. In het verhaal wordt zijn leven gevolgd. Onderwerpen daaruit zitten ook in het schilderij verborgen; vreugde, verdriet, eenzaamheid, geborgenheid en tintelend plezier!

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.reestkerk.nl

Reacties

Cookieinstellingen