Ateliers in het Reestdal zijn weer in bedrijf

Werk van Gert Oosterwijk.
Foto: Eigen foto

De Stapel – In oktober kunnen kunstliefhebbers weer een bezoek brengen aan diverse kunstenaars in het Reestdal tijdens Ateliers in Bedrijf. De ateliers zijn van 9 tot en met 18 oktober open op vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 en 17.00 uur.

De kunstenaars zijn aan het werk en geven uitleg over de gebruikte technieken. Bezoekers zijn vaak verrast over de wijze waarop een kunstwerk tot stand komt. Het ziet er soms zo gemakkelijk uit. Maar als je wat meer van de technieken en de werkwijze van de diverse kunstenaars weet, dan snap je ook waarom het soms maanden duurt voor een kunstwerk af is.

Nieuwe locaties

Alle deelnemende kunstenaars van Ateliers in Bedrijf wonen en werken in het Reestdal of omgeving en laten zich veelal inspireren door natuur, landschap en cultuurhistorie. De deelnemende kunstenaars/locaties in 2020 zijn: Kunstcentrum Hofstede Duet van Han van Hagen (etsen) en Lia van Rhijn (keramiek), Beeldenatelier Wildschutserve van Bert Denneman (brons) en Olga de Lange (steen), De Schuur van Maarten ’t Hart (tekeningen en olieverven) en Annelies ’t Hart (potloodtekeningen), deze is wel op zondag gesloten. Dit jaar doen twee nieuwe locaties mee. Rabbinge is de prachtige woon- en werkplek van Gert Oosterwijk (tekeningen, schilderijen en etsen). Bij Biologische boerderij De Pieperij is de jonge schilder Jeffrey Brok uit Oosteinde als ‘artist-in-residence’ aan het werk. Ook toont hij hier zijn schilderijen van het Reestdal-landschap. Twee bekende Drentse kunstenaars, Siemen Dijkstra uit Lhee en Rita Lentz uit de Wijk, zijn gastexposant bij Wildschutserve. Beiden tonen prachtige houtsnedes en andere houtdrukken met het (Drentse) landschap als inspiratiebron.

Reestdal verkennen

De totale afstand tussen de ateliers is ongeveer 20 kilometer. Onderweg kunnen de kunstliefhebbers met de auto, fietsend of wandelend het prachtige Reestdal verkennen. Informatie over de natuur is te vinden in het bezoekerscentrum van Landschap Overijssel (De Wheem) in Oud-Avereest en het informatiecentrum van Het Drentse Landschap (’t Ende) in De Stapel. Beide zijn ondergebracht in oude traditionele boerderijen.

Kijk voor meer informatie op www.ateliersinbedrijf.nl. Hier kun je ook de folder en de kaart met locaties downloaden. Vanwege de coronaregels geldt er een maximum voor het aantal personen dat tegelijk in de ateliers kan kijken. Per locatie kan dit aantal verschillen.

 

Reacties