Koorschool Drenthe geeft maand gratis zanglessen

Koorschool Drenthe.
Foto: Eigen foto

Assen – De zomervakantie is weer voorbij. De scholen zijn weer begonnen. Ook Koorschool Drenthe start na de zomervakantie weer op. Omdat ze altijd op zoek zijn naar nieuwe zangers (jongens en meisjes vanaf ca. 6 jaar) hebben ze daar nu een hele leuke aanbieding: De individuele zanglessen in de maand september zijn gratis voor nieuwe leden van de koorschool.

Koorschool Drenthe is net even een ander koor dan de meeste kinderkoren. ‘Je krijgt bij ons namelijk ook een goede individuele kooropleiding. Dat betekent dat je bij ons leert om je stem goed te gebruiken, maar ook leer je bij ons de basis van de muziektheorie kennen. Hiervoor gebruiken we de methode ‘Een leven lang zingen’ van Rintje te Wies’, laat de koorschool weten.

Basis van zingen

In het eerste half jaar zijn de zanglessen het belangrijkste onderdeel van de kooropleiding. Hier leren de kinderen in de wekelijkse zanglessen de basis van het zingen aan. Daarna gaan ze voorzichtig ook stukjes met het koor meezingen. ‘Zo groei je er langzaam naartoe om mee te zingen als volwaardig koorzanger.’

Koorschool Drenthe wil zingen op een hoog muzikaal en artistiek niveau. ‘Dat is hard werken, maar het geeft vooral ook heel veel plezier! We zingen ook nog eens in wel 5 verschillende talen. Met de uitspraak wordt iedereen uiteraard geholpen.’ De zanglessen en koorrepetities worden gegeven door de artistiek leider van de koorschool: Arian van der Mark.

Wie enthousiast is geworden, kan zich nu melden. Bij de gratis lessen hoort ook de uitnodiging om een repetitie van het koor bij te wonen.

Aanmelden kan via: [email protected]

Eerst informatie? Ook dat kan door even te bellen met Arian van der Mark: 06-18 48 60 70

Reacties