Afscheidsoptreden zanger Jan Nikkels bij Klets

Klezmergroep Klets.
Foto: Klets

Zuidwolde – Theaterkuil De Falieberg in Zuidwolde heeft zondag 1 september bekende muzikanten te gast: klezmergroep Klets komt optreden. Zanger Jan Nikkels zingt voor de laatste keer mee bij de muziekgroep en neemt zo afscheid van zijn publiek. Schrijver en verteller Jan Veenstra zal ook een speciale rol hebben in het 2 uur durende concert. Er is één voorstelling om 14.00 uur met halverwege een pauze. De toegang is vrij, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Het wordt het laatste optreden van de naar Ruurlo verhuisde zanger Jan Nikkels die ruim 20 jaar zanger is geweest bij Klets. Ook als entertainer heeft hij veel voor de muziekgroep betekend.

Weergaves

Schrijver Jan Veenstra, die aan de wieg stond van 4 grote producties van Klets, zal ook op 1 september alles begeleiden. Hij heeft van die producties korte weergaves samengesteld die voor de pauze zijn te bekijken en beluisteren. Na de pauze wordt het veel zang door Jan. Dan kunnen de aanwezigen luisteren naar een selectie uit de vele zangnummers die Klets in de loop van de jaren op het programma heeft gehad.

De voorstelling is mogelijk gemaakt door bijdragen van: Hotel-Restaurant ter Linde, Bosscher Delicatessen, Camping De Entekoele, Python, Muziekhandel Klein, Dekker Slapen, Mitra Zuidwolde, Bridg, Henk Dekker Mode, Hentenaar Makelaardij en De Gier Bloemen.

De laatste voorstelling van dit seizoen is op 15 september met een ‘verdraaid’ sprookje, uitgevoerd door kindertheater Hinke Hoeksma.

Meer informatie is te vinden op www.theaterkuilfalieberg.nl en de Facebookpagina https://www.facebook.com/theaterkuil.

Reacties