Geslaagde jaaruitvoering D.E.S. Linde

Jubilaris Jan Arend Vogelzang
Jubilaris Jan Arend Vogelzang
Foto: Eigen foto

Linde – Muziekvereniging D.E.S. Linde hield zaterdag haar jaarlijkse uitvoering in het Dorpshuis van Linde. De presentatie van de avond was in handen van Erik Mensink.

De avond werd geopend met de mooie mars ‘Der Alte Garde’ door het orkest en de malletband samen. Na dit nummer heette de voorzitter Marjolein Maas iedereen welkom.

Huldigingen

Na het welkomstwoord was het tijd voor de huldiging. Dit jaar was er één jubilaris: Jan Arend Vogelzang. Hij is vijftig jaar muzikant dat is een hele prestatie. De huldiging werd gedaan door Cor Blankenstijn van de muziekbond MDG. Cor Blankenstijn had nog een verrassing, want Paula Rudolph, die bij de malletband van DES speelt, werd namens de bond gehuldigd omdat ze eind vorig jaar Nederlands kampioen is geworden op de kleine trom. Paula bracht het stuk dat ze toen speelde nog even ten gehore.

Het eerste blokje nam de Malletband voor haar rekening met de nummers ‘La Cucaracha’, ‘Just an Illusion’ en het bekende nummer ‘Brandend Zand’ van Anneke Grönloh. Daarna traden drie leerlingen (Michelle Noortman, Ciska Kort en Hanne Wolf) onder leiding van Johan Gerkes op. De jonge muzikanten lieten hierbij zien wat ze in de afgelopen tijd bijgeleerd hebben. Het orkest speelde hierna een blokje waar ook de leerlingen waar mogelijk al meespeelden. Zo passeerden er verschillende werken, onder andere: ‘Contrasto Grosso’, ‘Happy Trombones’ en ‘Blues Promenade and Happy Tune’.

Na de pauze

Na de pauze kwamen er gezellige klanken van Tirolerkapel ‘De Linderlanders’. Zij staan altijd garant voor een aantal vrolijke polka’s en walsen. Het tweede blok van de malletband begon met een ongestemd slagwerknummer. Hierin speelde Paula Rudolph een grote rol op de bongo’s. In de andere nummers zaten veel herkenbare melodieën zoals ‘Mississippi’, ‘Rio’ en een country medley.

Ook bij het tweede optreden van het orkest speelden de leerlingen mee. Het orkest speelde onder andere ‘Bildstar’, ‘The Shopping Centre’ en ‘Mexican Trumpets’. Er werd gezamenlijk afgesloten met de ‘Noeltzer’-mars. D.E.S. kan terug zien op een zeer geslaagd concert.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen