Actiemaand Gekleurd Grijs De Wolden

Foto: Eigen foto

Assen – Onder de titel ‘Gekleurd Grijs in Actie!’ openen zo’n tachtig theaters, musea, kunstenaars, orkesten, muziek- en kunstencentra in Drenthe in april hun deuren speciaal voor senioren. De organisaties bieden een breed scala aan creatieve activiteiten, voorstellingen en tentoonstellingen; ook in De Wolden.

Beeldend kunstenaar Elisa van den Berg organiseert op vrijdag 12 april in het Kerkje te Echten een boetseerworkshop. De kunstenaar legt eerst de technieken uit, waarna de deelnemers zelf aan de slag gaan. In cultuurhistorisch streek- en handkarrenmuseum De Wemme in Zuidwolde is elke woensdag de tentoonstelling ‘Op Sokken en sandalen: LATEN WE WEL ZIJN’ te zien. De rondleider neemt bezoekers mee terug in de tijd van het buurthuiswerk sinds de jaren zeventig.

De exacte data, tijden en kosten van alle activiteiten in de provincie zijn te vinden op de website www.gekleurdgrijs.nl of in het programmaboekje dat onder andere bij bibliotheken en welzijnsorganisaties te verkrijgen is.

Festival

Op zaterdag 20 april 2019 vindt het gratis toegankelijke Gekleurd Grijs Festival plaats in Diever. Een festival voor jong en oud, met muziek, theater, dans, workshops, exposities en een gezellige festivalmarkt.

Gekleurd Grijs is een project van Stichting Kunst & Cultuur (K&C). Met Gekleurd Grijs wil K&C zoveel mogelijk senioren stimuleren op pad te gaan naar voorstellingen, rondleidingen, tentoonstellingen en actief deel te nemen aan workshops. Meedoen aan kunstzinnige en creatieve activiteiten verbindt, brengt levensvreugde en is goed voor de gezondheid, het welbevinden en de persoonlijke ontwikkeling, meent de organisatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen