Exposities Esther Kalsbeek en Elly Honig in Bibliotheek Zuidwolde

Rasters van Elly Honig
Foto: Eigen foto

Zuidwolde – Tot dinsdag 16 april exposeert Elly Honig uit Kerkenveld in bibliotheek Zuidwolde. Esther Kalsbeek uit Zuidwolde exposeert ook in de bibliotheek tot 30 april.

Elly Honig is opgeleid tot grafisch ontwerper op de Rietveldacademie in Amsterdam. De kunst die Elly maakt is geometrisch abstract. Haar werk oogt heel grafisch. Zij noemt het zelf rasters. Achter iedere zichtbare werkelijkheid gaat een regelmatigheid schuil, zoals bijvoorbeeld gestapelde stenen die een huis vormen.

Techniek sandcasting van Esther Kalsbeek

Elly haalt haar inspiratie uit het dagelijks leven, de natuur, het universum, geometrie, de gulden snede, getallen, letters. Zij gebruikt veelal handgeschept papier uit Nepal. Maar zij tekent ook met pen en inkt rasters door hele fijne lijntjes te trekken uit de losse hand.

Het werken met glas begon voor Esther Kalsbeek als een hobby, maar het werd al snel een passie. Met glas kan Esther ontdekken, experimenteren, dromen en haar fantasie kwijt. Elk object dat zij maakt geeft weer ruimte en inspiratie voor een volgend object.

Esther gebruikt verschillende technieken, zoals smeltend glas-techniek waarbij meerdere stukken glas aan elkaar gesmolten worden en de techniek sandcasting  wat een ruwe organische structuur geeft aan het glas.

Het werk van Esther Kalsbeek en het werk van Elly Honig is tijdens de openingsuren van Bibliotheek Zuidwolde te zien. Meer informatie over de glaskunst van Esther Kalsbeek is te vinden op www.augustasglaskunst.nl en informatie over de kunstwerken van Elly Honig staat op www.fromellywithlove.nl.

 

Reacties