Kees Opmeer en Zwanny de Boer lezen voor

Big Billy prentenboek
Foto:

Meppel/Ruinen – Zwanny de Boer en Kees Opmeer zijn tijdens  de voorleesdagen met Big Billy te gast bij boekhandel Riemer Barth in Meppel. ‘Voorlezen is iedere keer weer een feest voor vaders, moeders, opa’s en oma’s’, zo weet Opmeer als geen ander. ‘Wat is het heerlijk wanneer je kind – of het nu twee of twaalf is – lekker tegen je aankruipt op de bank om samen te genieten van een goed verhaal.’

‘Voorlezen betekent samen tijd doorbrengen. Samen lachen, leren en verwonderen. Bovendien is voorlezen goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Per jaar leert een kind zo’n 800 nieuwe woorden.

Een vierjarige die niet wordt voorgelezen kent gemiddeld  1500 woorden. Een vierjarige die wel wordt voorgelezen kent er al gauw 3500!  Daarnaast stimuleert voorlezen de fantasie, helpt het kinderen te leren luisteren en zich te concentreren. Kortom, voorlezen is niet alleen leuk maar ook heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen’, aldus Opmeer. Tijdens de Nationale Voorleesdagen dit jaar van 23 januari tot en met 2 februari is hier op scholen, kinderdagverblijven, bibliotheken en boekhandels extra aandacht voor.

Riemer Barth

Op een aantal ochtenden in deze periode zijn kunstenares Zwanny de Boer en kinderboekenauteur Kees Opmeer te gast bij Riemer Barth Boekhandel in Meppel. Samen maakten zij ‘Big Billy’, een kleurrijk prentenboek.

Met een aantal groepen van verschillende basisscholen in Meppel gaan zij langs een grote collectie originele prenten uit het boek in de winkel op ontdekkingstocht om Big Billy te vinden en nemen op die manier de kinderen mee in het verhaal.

Ook komen er tijdens de voorleesdagen diverse groepen peuters op bezoek in de winkel, die voorgelezen woorden uit het Prentenboek van het jaar: Een huis voor Harry en andere boeken uit de prentenboeken top 10.

Reacties