Voorstellingen voor de kleintjes in bibliotheken

Bibliotheek.
Bibliotheek.
Foto: Eigen foto

Ruinerwold – Zo’n 250 peuters en ruim 400 kleuters in De Wolden gaan de komende weken vlinder Vera helpen het huis van de verdwaalde kater Harry terug te vinden.

Van 23 januari tot en met 2 februari zijn De Nationale Voorleesdagen. Een huis voor Harry van Leo Timmers is gekozen tot Prentenboek van het jaar 2019. Naar aanleiding van dit boek geeft Jinky’s Mikmak vrolijke voorstellingen voor peuters en kleuters in de Bibliotheken van De Wolden, mede mogelijk gemaakt door gemeente De Wolden. De voorstellingen zijn op dinsdagochtend 29 januari in bibliotheek Ruinerwold. Donderdagochtend 31 januari in bibliotheek De Wijk, dinsdag 5 februari in bibliotheek Ruinen en donderdag 7 februari in bibliotheek Zuidwolde. Kaartjes zijn, zolang de voorraad strekt, voor € 2,- verkrijgbaar bij de betreffende bibliotheek.

Alle peuterspeelzalen en kinderdagverblijven hebben van Bibliotheken De Wolden een lesbrief met tips rondom het boek Een huis voor Harry ontvangen. Met weinig voorbereiding kunnen de leidsters en peuters snel aan de slag met het boek en de verschillende activiteiten.

De Nationale Voorleesdagen zijn hét moment om je baby, peuter of kleuter lid te maken van de Bibliotheek, want bij inschrijving krijgt je kind een grappig vingerpopje van kater Harry. En lid worden is tot 19 jaar helemaal gratis!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen