PopSport Drenthe gaat binnenkort van start

Popsport in actie
Foto: Popsport

Hoogeveen – In Drenthe start 10 maart de achtste editie van PopSport Drenthe. PopSport is een begeleidings- en coachingstraject van Stichting Kunst & Cultuur voor jonge, ambitieuze bands, singer-songwriters en dj/producers.

De acts krijgen een aantal maanden begeleiding om zichzelf te verbeteren, zowel muzikaal als op het gebied van bijvoorbeeld promotie en podiumpresentatie. Tijdens PopSport gaan de acts samen met professionals aan de slag. Drentse popacts in de leeftijd van 12 tot 20 jaar oud kunnen zich tot 28 februari 2019 inschrijven op www.popsport.nl/aanmelden

Evenals voorgaande jaren begint PopSport in de eigen provincie. De start is op zondag 10 maart in Het Podium te Hoogeveen. Daarna krijgen de acts drie maanden verschillende workshops, professionele (band)coaching en een optreden op de Local Heroes stage of in de Kunstbende Area tijdens het Bevrijdingsfestival Drenthe. Het regionale traject wordt afgesloten tijdens een showcase met publiek, waarin de acts laten zien hoe zij zich ontwikkeld hebben. De act met de grootste ontwikkeling mag deelnemen aan het landelijke traject. In Drenthe is een apart traject voor dj’s/producers, waar vorig jaar RemQ uit Nieuw-Amsterdam aan deel nam. RemQ: “Gisteren is het Popsport traject in de Basis in Nijmegen afgesloten. Zulke mooie dingen mogen meemaken, ervaringen opgedaan en heel veel leuke mensen ontmoet!”

In heel Nederland worden vanuit PopSport jonge bands & acts begeleid door professionals uit het Nederlandse muziekveld. Met een provinciaal programma krijgen ze coaching op artistiek en zakelijk gebied én landelijk worden ze geïntroduceerd in netwerken van andere muzikanten, van muziekopleidingen, podia en de professionele muziekwereld. De afsluiting van het landelijke traject is altijd in de Q-factory in Amsterdam.

Reacties