Vogels spotten bij bezoekerscentrum Dwingelderveld

Links Harm Echten, rechts Paul Mentink.
Foto: Natuurmonumenten

Ruinen – Bij de vogelvoedertafel in de tuin van bezoekerscentrum Dwingelderveld is het gezellig druk. Koolmezen, pimpelmezen, merels, vinken, groenlingen, roodborstjes en nog veel meer tuinvogels strijden om de lekkerste zaden en vruchten die vrijwilligers van Natuurmonumenten hebben opgehangen. Tijdens de Nationale Tuinvogeltelling in het weekend van 26 en 27 januari staan gidsen klaar met verrekijkers om samen met bezoekers vogels te tellen. Iedereen is van harte welkom om tussen 13.00 en 15.30 langs te komen en samen de meest opvallende en kleurrijke vogels te bewonderen.

Groenling (Carduelis chloris) –

Onze Vogels

Tijdens deze middagen is gids en schrijver Paul Mentink aanwezig om de tuinvogels te tellen en verhalen te vertellen uit zijn boek ‘Mijn vogels, belevenissen van een vogelaar’. Op zondagmiddag is ook kunstenaar Harm Echten bij het bezoekerscentrum en geeft demonstraties etsen. De tekeningen in het boek zijn van de hand van Harm. Samen exposeren zij met ‘Onze Vogels’ in het bezoekerscentrum waarin enkele verhalen en tekeningen uit het boek tentoongesteld staan.

Vogelspeurkaart

Ook voor kinderen is het extra leuk om tijdens deze middagen vogels te komen tellen. Als ze lid zijn van OERRR krijgen ze een leuke vogelspeurkaart cadeau. Met een beetje geluk zijn alle vogels op de speurkaart te vinden. Op zondagmiddag mogen kinderen bij Harm Echten zelf een etsje maken.

Meer informatie op www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld. Bezoekerscentrum Dwingelderveld aan de Benderse 22 in Ruinen is geopend van woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Reacties