Speciaal avondje Shakespeare voor bibliotheekleden

Foto:

Zuidwolde – De samenwerking tussen de Drentse bibliotheken en het Shakespeare Theater krijgt ook dit jaar weer een vervolg. Bibliotheekleden (en ook nieuwe leden) kunnen op vrijdag 6 juli naar een speciale bibliotheekvoorstelling van het Shakespearetheater in Diever. De leden genieten op deze avond van de voorstelling ‘King Lear’ in het openluchttheater in de Dieverse bossen.

De voorstellingen zijn doorgaans spectaculair, mede door de unieke locatie, middenin de natuur. Mensen die in de week van 4 juni lid worden van een Drentse Bibliotheek, ontvangen twee gratis kaarten voor de voorstelling. Via de website van de Drentse bibliotheken kunnen leden voor slechts € 8,50 een kaartje kopen, inclusief koffie en een inleiding. De kaartverkoop start op maandag 4 juni.

Leer Shakespeare kennen

Dr. Hans Jansen van de Rijksuniversiteit Groningen geeft voorafgaand aan de voorstelling een inleiding. Hierbij gaat hij in op de achtergronden, de door Shakespeare gekozen personages en zijn inspiratiebronnen. Al ruim 70 jaar speelt de toneelvereniging uit Diever stukken van Shakespeare in het schitterende lokale openluchttheater. Het populaire theater middenin de Dieverse bossen staat ook dit jaar weer garant voor uitverkochte shows en spectaculair theater. Dit jaar is dat het beroemde stuk King Lear.

Nadat Koning Lear zijn macht aan twee dochters heeft overgedragen, ontdekt de oude vader dat hij door hen wordt bedrogen. Wat volgt is een strijd tussen goed en kwaad waarbij Lear steeds meer loskomt van de realiteit en van zijn omstandigheden.

Meer informatie over de voorstelling is te vinden www.bibliothekendrenthe.nl/shakespeare

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen