Landelijke open tuinen dagen Groei & Bloei

Wie heeft de mooiste versierde tuin?
Foto: Groei & Bloei

De Wijk – Groei & Bloei afdeling Meppel en Regio houdt zaterdag 16 juni en zondag 17 juni het jaarlijkse, landelijke Groei & Bloei Open Tuinen Weekend. Dit weekend staat in het teken van ‘“Moestuinieren”, en Volkstuinvereniging “De Lier” in Meppel opent op 16 juni van 10.00 uur tot 16.00 uur haar poort voor publiek. Dat doet ook volkstuinvereniging De Slenken in de Wijk.

Bij De Lier is een looproute door de tuinen met informatiekramen. Daar is informatie te krijgen, alsmede groente, fruit en bloemen, Groei & Bloei, een zaadhandel en een kraam van de Permacultuurvereniging. Een glas heerlijk bessensap staat klaar.

De Slenken

Ook is Volkstuinvereniging “de Slenken” in de Wijk geopend voor belangstellenden op 16 juni van 10.00 tot 16.00 uur. De aanwezige volkstuinders vertellen graag over hun moestuinen, vanaf het brede graspad zijn deze tuinen te overzien. Van 13.00 tot 16.00 uur is Mark van Dijk aanwezig, hij geeft uitleg over zijn Permacultuurtuin van 500 m2.

Verder opent een aantal trotse tuinbezitters de poorten van hun prachtige privétuin voor publiek. Een unieke kans om te kijken, te genieten en ideeën op te doen in tuinen van echte liefhebbers.

Koekange

Zaterdag 16 juni is geopend van 10.30 uur tot 17.00 uur de tuin van Baukje Miedema-Vaatstra, Stationsweg 50 in Meppel. Zondag 17 juni van 10.30 uur tot 17.00 uur de tuinen van Ab Vreeman en Tilly Vriend, de Vriendenhof, Veneweg 1 in Wanneperveen en van Joke Kuiperij, Stationsweg 10 in Koekange. En zaterdag 16 juni en zondag 17 juni van 10.30 uur tot 17.00 uur de tuinen van Trienke en Roelof Spijkerman, Haagwinde 8 in Meppel en van Akke Marree-van Leeuwen, Ruinerweg 56 in Koekange.

Voor een korte beschrijving van deze tuinen zie: www.meppel.groei.nl  voor een compleet overzicht van alle open tuinen zie de landelijke website: www.groei.nl

Reacties