Tegel-gedichtenpad in winkelcentrum

Foto: Delibre

Hoogeveen – In winkelcentrum De Weide in Hoogeveen wordt vrijdag 15 juni het tegel-gedichtenpad geopend. De officiële openingshandeling wordt om 15.00 verricht door het leggen van de 15de tegel met gedicht.

Ook de Zoembus is aanwezig, waar allerlei spelactiviteiten mogelijk zijn en er wordt een stoepkrijt tekenwedstrijd gehouden. Boekhandel Bruna zorgt voor een mooi prijzenpakket voor de winnaar en Snackbar Karst deelt een ijsje uit voor deelnemende tekenaars.

Gedichtenroute

Na de gedichtenroute ‘Poëzie aan de Vaart’ en ‘de Wijde Weide’ heeft het gedichtenpad hiermee een vervolg gekregen. De route loopt vanaf de fietsbrug Krakeel naar de vlinderbrug, door de wijk de Weide in en komt onder andere door het Steenbergerpark. De gedichten die langs de route zijn geplaatst zijn geschreven door wijkbewoners en door kinderen uit de wijk. Alle gedichten in het winkelcentrum de Weide zijn geschreven door kinderen die wonen in de wijk de Weide.

Het tegel-gedichtenpad is een initiatief van basisschool leerlingen van ’t Kofschip en ‘t Kienholt uit de Weide/Erflanden in samenwerking met Delia Bremer en de Smederijen van Hoogeveen.

Reacties