Zomerwandeling in het Reestdal samen met Landschap Overijssel

Foto: VTRB

Oud-Avereest – Landschap Overijssel houdt zondag 12 juli een zomerse wandeling ‘Op stap in het Reestdal‘. Een wandeling, die start bij bezoekerscentrum De Wheem, door eeuwenoude bossen, over heide en hooilanden  en langs het riviertje de Reest.

De gidsen van Landschap Overijssel laten graag alle schoonheid zien van dit gebied tijdens de wandeling, maar kennen ook prachtige verhalen uit vervlogen tijden. De wandeling is ’s middags en duurt ongeveer twee uur. Na aanmelding ontvangt de deelnemer de exacte starttijd.

De provincies Overijssel en Drenthe worden gescheiden door het kronkelige riviertje De Reest dat enkele tientallen kilometers lang is. Vanaf de veengronden bij Dedemsvaart stroomt het water traag richting Meppel. Deze smalle beek is de levensader van een eeuwenoud landschap met oogstrelende natuur.

Goed bewaard

Dat het kleinschalige landschap in het Dal van de Reest zo goed bewaard is gebleven, is meer geluk dan wijsheid. Diverse keren bogen de bestuurders van Overijssel en Drenthe zich over de vraag hoe ze van de beek een mooie kaarsrechte sloot konden maken. Dat kon natuurlijk alleen maar als er stukjes grond aan weerszijden van de Reest van provincie zouden wisselen. Die puzzel konden ze maar niet oplossen. Gelukkig maar. Nu spannen Landschap Overijssel en Stichting Het Drentse Landschap zich in om dit bijzondere landschap ook voor de toekomst te behouden.

Meewandelen?

De wandeling duurt zo’n 2 uur. De kosten zijn € 5, – per volwassene en € 2,50 per kind. Als u donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan neemt u op vertoon van uw pasje gratis deel.

Ook tijdens de wandelingen houdt Landschap Overijssel rekening met het coronavirus. „We houden 1,5 meter afstand van elkaar. Per wandeling kan er daarom een beperkt aantal mensen mee. Zonder aanmelding ook geen deelname.

De wandeling is op zondagmiddag 12 juli en duurt ongeveer twee uur.  Aanmelden kan via www.landschapoverijssel.nl. Deze wandeling wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers, provincie Overijssel en de Nationale Postcode Loterij.

Reacties