Midzomernachtloop in het Dwingelderveld

Nationaal Park Dwingelderveld, Ruinen, Drenthe, Nederland, Europa, Nationaal Park Dwingelderveld
Foto: Andries de la Lande Cremer

Ruinen – Ben je ooit midden in de nacht de natuur in getrokken? Grote kans van niet. De meeste gebieden zijn op dat tijdstip niet toegankelijk, maar binnenkort het Dwingelderveld wel. Liefhebbers kunnen zich inschrijven voor een van de wandelingen van de Midzomernachtloop in de nacht van 16 op 17 juni, georganiseerd door Natuurmonumenten. Aanmelden kan via www.natuurmonumenten.nl/midzomernacht.

Kinderen meenemen naar een nachtwandeling is een goed idee. De routes zijn een keertje langer opblijven zeker waard, want ook voor kinderen zijn de wandelingen leuk én leerzaam. Een extra bijkomstigheid: met de deelname aan de Midzomernachtloop helpen deelnemers de natuur een handje. De opbrengst van donaties gaat naar natuurbeheer, zodat iedereen kan blijven genieten van al het moois dat in Nederland te zien is. Fijn voor de mensen die de natuur in willen, goed voor dieren en planten die er wonen en groeien.

Leuvenumse Bossen, Hulshorsterzand, Ermelo, Veluwe, Noord Veluwe, Gelderland, Nederland, Europa

Dwingelderveld bij nacht

De wandeling die vanuit bezoekerscentrum Dwingelderveld start is ongeveer 6 kilometer lang en voert over kronkelende bos- en heidepaden door de duisternis. Reflecterende paaltjes wijzen de weg en voeren langs verschillende posten waar een leuke activiteit wordt georganiseerd. De kans is groot dat deelnemers tijdens deze nachtelijke wandeling wilde dieren ontmoeten, zoals uilen of vleermuizen. Snel aanmelden is raadzaam, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Reacties