Avond4Daagse Ruinen staat voor de deur

Wandelvierdaagse Ruinen
Foto: DeWoldenNieuws

Ruinen – De wandelschoenen kunnen alweer bijna uit de kast, de Avond4Daagse van Ruinen staat voor de deur. Vier avonden lang wandelen, liedjes zingen en plezier maken samen met vrienden uit de klas, sportclub en/of vereniging. Het is alweer de derde keer dat dit steeds groter wordende wandelevenement in Ruinen georganiseerd wordt. Tijdens de eerste edities nog actief als eigen stichting, inmiddels ingelijfd bij Stichting Promotie Ruinen. In eerste instantie alleen met deelnemers uit ‘eigen’ dorp, tegenwoordig ook met veel animo uit omliggende dorpen.

Voor de wandelaars zijn er weer twee mooie afstanden uitgezet. Als de 5 kilometer te weinig is, kunnen de doorgewinterde lopers ook kiezen voor de 10 kilometer. Daarnaast kunnen wandelaars die ervoor kiezen alleen op de laatste avond mee te lopen, ook kiezen voor de 2,5 kilometer. De organisatie is er dit jaar weer in geslaagd routes uit te zetten die leiden langs de mooiste plekjes van Ruinen en omgeving. Tijdens het evenement is er EHBO aanwezig en op de ‘gevaarlijke punten’ staan verkeersregelaars om de verkeersveiligheid te garanderen.

Brandweer

Start- en finishlocatie is dit jaar bij Buitencentrum de Poort. Afgelopen jaren was dit ook al het decor van een paar prachtige edities. Iedere avond start de wandeling tussen 18:00 uur en 18:30 uur, de eerste deelnemers zijn dan rond 19:00 uur weer terug. De laatste avond (donderdagavond) worden de deelnemers weer warm (of koel?!) ontvangen; de brandweer zorgt voor een gepast onthaal bij de finish. Muziekkorps Crescendo zal op donderdagavond de laatste 2,5 kilometer voorop lopen om de deelnemers tijdens deze laatste loodjes van de nodige wandelenergie te voorzien. Met als ontladende afsluiting feest met muziek en springkussens.

Wandelvierdaagse Ruinen

Promotie

De organisatie van de Avond4Daagse is sinds dit jaar ingelijfd bij de Stichting Promotie Ruinen. Een mooi voorbeeld van meer samenwerking tussen de verschillende organisaties in Ruinen. Krachten en middelen bundelen om samen makkelijker en meer te (kunnen) organiseren, dat is een van de doelstellingen die Stichting Promotie zich voor de komende jaren heeft gesteld. En dat alles zoveel mogelijk op basis van dezelfde uitstraling, beschreven in het kompas ‘Heerlijckheid Ruinen’ dat vorig jaar tijdens de start van de Avond4Daagse werd gepresenteerd.

Inschrijven kan nog steeds via [email protected]of bij de start op maandagavond bij Buitencentrum De Poort.

Reacties