HAC ‘63 atleten trotseerden regen en blubber

Havelte – Erwin Akkerman uit Meppel won zaterdag in Havelte de elfde editie van een ditmaal drijfnatte Hunebedloop. De klassieker door het prachtige buitengebied van Havelte leverde een afgetekende zege op voor Erwin Akkerman die de 15,2 km in ruim 52.01 minuten wist af te leggen. Eén van de snelste tijden uit de historie van de Hunebedloop. Teamgenoot Harm Jan Martens finishte op geruime achterstand als tweede. Bij de mannen 40+ was de tweede plek voor Bert Karssies uit Hollandscheveld. De 2e plek bij de vrouwen was voor HAC’63 atlete Sandra Medendorp.

Emmen- Het al zware parcours van de Hondsrugcross, onder normale omstandigheden, was zaterdag door de vele regen een nog grotere uitdaging geworden. Op het selectieve parcours met het Haantjesduin, plassen en modderpaden, moesten de hardlopers hun eigen tempo te lopen. Op de 8 km was er een 3e plek bij de mannen voor Sander Kikkert en bij de dames voor Claudia van Tellingen terwijl Robin Prent 2e bij de junioren werd.

Breda – Temidden van een sterk deelnemersveld, met topatlete als Andrea Deelstra, wist Jacelyn Gruppen zich zondag knap staande te houden in de Mastbroekcross. Gedurende de race lukte het haar door haar ijzersterke laatste kilometers, van een elfde plaats langzaamaan naar voren te lopen. Zij wist uiteindelijk als 6e dame te finishen, een resultaat waar ze gezien de zware omstandigheden trots op kan zijn.

Hengelo – Bastian Zandbergen scherpte zondag zijn PR op de 10 kilometer aan tijdens de 2e Woolderesloop. Vorig jaar wist Zandbergen hier zijn eerste 34-er te lopen. Dit jaar kon de jonge atleet van HAC ’63 op het snelle parcours voor het eerst de 34 grens te doorbreken en kwam hij als snelste man over de streep in een mooie tijd van 33.54.