Gymnastiekvereniging D.O.S. in een nieuw jasje

Foto: Esther van Genne

Dit wedstrijdseizoen is gymnastiekvereniging D.O.S. Zuidwolde te zien in een “nieuw jasje”. In november 2015 is de “D.O.S. clubshop” gelanceerd; een webshop van Sportinn/ wondersloffen.nl van Sander Bruins.

Webshop

Toegang tot de webshop loopt via de eigen website www.doszuidwolde.nl. Bestuur en Bruins hebben de collectie samengesteld. Naast trainingspakken zijn er ook t-shirts, tassen e.d. te vinden. Alle leden kunnen langs deze weg hun clubkleding, bedrukt met eigen naam bestellen. Wondersloffen.nl is daarmee meteen sponsor van de club, want een percentage van de verkoop vloeit direct terug naar de clubkas. Ook turnt de damesselectie dit seizoen in nieuwe wedstrijdpakjes. De wedstrijdpakjes zijn handgemaakt door Annemieke Kramers uit Emmen

Wedstrijdseizoen

De kick-off van het wedstrijdseizoen heeft in december al plaats gevonden, maar voor het grootste deel van de damesselectie begint het zaterdag 6 februari aanstaande. Op de eerste RWSB wedstrijd (Regionale Wedstrijd Sport B) in Hollandscheveld komen Rosalie Bakker, Desie Wiekema, Fleur Veldman, Iris Courtz, Myrthe van Dongen, Dominique Dingshoff, Hannah Steenstra, Nova Picauly, Mare Post, Kirsten Linthorst en Benthe Bremer in actie. Deze dames zijn op de foto te zien in het nieuwe paarse wedstrijdpakje.

Gym4Fun!

Een andere activiteit die op stapel staat is Gym4Fun, een recreatiewedstrijd voor alle gymverenigingen uit het noorden, georganiseerd door D.O.S. en de KNGU. Het is een wedstrijd  waarbij teams van 6 tot 8 kinderen in de leeftijd 6 t/m 9 jaar tegen elkaar strijden door verschillende parcoursen zo snel en zo vaak mogelijk af te leggen. Gym4Fun is afgeleid van het apenkooi-principe, een spel dat ieder kind leuk vindt. Het plezier staat voorop en iedereen mag deelnemen, ook niet-leden.

Opgave loopt via de lokale verenigingen. Inschrijven kan tot en met woensdag 10 februari. Op zaterdag 5 maart zal deze Gym4Fun wedstrijd plaatsvinden in de Mr. N. Wessels Boer Hal in Zuidwolde. Voor meer informatie over Gym4Fun kunt u mailen naar [email protected]

Vier turners van de herenselectie hebben hun eerste wedstrijd het weekend na Gym4Fun, op 12 en 13 maart zijn de 1/8 finales voor het heren turnen gepland in Tilburg. Darren Zantinge, Simon Tichelaar, Kay van Noordenne en Jorrit Wessels hopen dan een goede stap te zetten richting het Nederlands Kampioenschap.

– – – – –

Foto en tekst: Esther van Genne

Reacties