Vakvloeren blij met plek in Swaenenborgh in Meppel

Janna en Maarten in hun nieuwe winkel.
Janna en Maarten in hun nieuwe winkel.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Meppel – Met de komst van de grote winkel van Vakvloeren naar Meppel, is een groot aantal vierkante meters van winkelcentrum De Swaenenborgh opgevuld. Maarten Siccama en Janna Luiks zijn er blij mee, want ze zitten in hun ogen op de mooiste plek: direct tegenover de AH-supermarkt.

Vakvloeren biedt een groot assortiment aan vloeren, van pvc tot laminaat en van tapijt tot vinyl. Daarnaast doet het bedrijf traprenovaties en zijn er mogelijkheden voor linoleum, marmoleum en sinds kort parket. „We zitten in het midden- en hoogsegment”, vertelt de 29-jarige eigenaar Maarten. Zijn vriendin Janna (21) is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in de winkel. Ze kregen drie jaar geleden een relatie en het was hun droom om een eigen winkel te beginnen. „Maarten zit al bijna tien jaar in de vloeren, ik heb veel verhalen van hem gehoord en geleerd en cursussen gevolgd. Ik kan er bijna alles over vertellen”, lacht Janna.

„Ik doe samen met mijn medewerkers vanuit een loods in Leeuwarden allerlei grote en kleine projecten. Ik leg zelf ook vloeren en heb een aantal leggers in dienst. Klanten die bij ons in de winkel kopen, kunnen ervan op aan dat de vloer bij hen wordt gelegd”, benadrukt Maarten. „En als er vragen of problemen zijn, dan rij ik naar ze toe. Bij de oplevering kom ik ook langs.”

Locatie is perfect

Het stel keek eerst rond of er in Leeuwarden mogelijkheden waren een zaak te beginnen, maar daar zitten al aardig wat collega’s. „We zijn verder gaan kijken in Hoogeveen, Assen en Meppel. Deze locatie is perfect. Je hebt hier vrijheid om bepaalde merken in het hoog- en middensegment aan te bieden. We merken nu al dat we hier goed zitten en klanten ons weten te vinden”, aldus Janna. „Hier ziet iedereen je, toen we aan het verbouwen waren, kregen we al positieve reacties. Het hele pand is op de schop gegaan, want er is van twee ruimtes één gemaakt”, lacht Maarten. Voor de Meppelers: de bloemenzaak en boekenwinkel zijn samengevoegd.

Walvisgraatvloer

Op dit moment doet de walvisgraatvloer het goed, planken die weer een slagje breder zijn dan de normale visgraat. „Vooral de naturel kleur loopt wat harder en we hebben een nieuwe serie aqua-laminaat, die waterbestendig is. PVC is dat al en die vloeren doen het ook goed”, weet Janna. Wat merken betreft is er ruime keuze, van FloorLife, Floer tot Viva Floors. „Floer heeft heel erg zijn best gedaan om bij de jongeren aan te halen, ik ben de enige dealer in Meppel”, weet Maarten. De Fries heeft van zijn werk zijn hobby gemaakt en geniet ook van grote projecten als kantoorpanden waar tot wel drieduizend vierkante meter vloer gelegd moet worden. „Maar een winkel is altijd een droom geweest. Misschien dat we ooit elders nog een zaak openen, je mag dromen toch? Maar eerst Meppel helemaal opbouwen.”

Info: www.vakvloeren.nl

(Foto: Janna en Maarten in hun nieuwe winkel / Artizzl Media / Peter Nefkens)

Reacties

Cookieinstellingen