De Boerenstreek biedt weer breed scala aan kerstpakketten met streekproducten

Mariët (r) met weekendhulp Bente van De Boerenstreek.
Mariët (r) met weekendhulp Bente van De Boerenstreek.
Foto: Eigen foto

Zuidwolde – Het is al een traditie zolang plattelandswinkel De Boerenstreek uit Zuidwolde bestaat, dat er ook fraaie kerstpakketten worden geleverd. Ook voor de komende kerstdagen zijn er weer tal van mogelijkheden voor particulieren, bedrijven en instanties om dankbaarheid te tonen richting de mensen die zich het afgelopen jaar hebben ingezet.

De Boerenstreek was de droom van kaasmaker Mariët Flinkert uit Fort, waar ze behalve haar geproduceerde kazen van de eigen  koeien ook andere streekproducten aanbiedt. Producten die uiteraard niet ontbreken in de kerstpakketten.

Smakelijke mogelijkheden

De feestelijke kerstpakketten zijn verkrijgbaar vanaf 26,50 euro tot bijna 68 euro per pakket met daar tussenin allerlei smakelijke mogelijkheden. Ze zijn verkrijgbaar in een sta-zak, maar ook in folie en hebben de namen ‘Wintergeluk’, ‘Goede start’, ‘Echt Reestdal’, ‘Steun de boeren’ en ‘Streek van de boer of boerin’. Behalve zuivelproducten zitten er zoete lekkernijen als chocolade en drop alsmede heerlijke dranken als wijn en speciaalbier in de pakketten, maar ook de bekende koolzaadolie van ‘sjeik Geert’.

Lokale en regionale producten

De streekproducten zijn afkomstig van de lokale bedrijven Flinkert Boerenkaas, GeertsBest, de Meule van Wassens, imkerij De Zwermkorf, Bosscher noten, eieren van Zanting en droge worst van De Worstmaker. Maar wat te denken van varkensvlees van Henkjan ten Kate uit Veeningen, kip van Johan Laarman uit Ruinen, zuivel van De Waard uit Balkbrug, brood van Oegema, rundvlees van Uut ’t Veld en wijn van de Reestlandhoeve? En om de lange rij lokale en regionale producenten af te sluiten: sappen en jam van Van der Kolk uit Dalfsen, bier van Brouwerij Avereest uit Dedemsvaart en kruiden en thee van Het Blauwe Huis in Ruinerwold.

Informatie

‘Rechtstreeks van het land in uw mand’, zo luidt dan ook de slogan van Mariët Flinkert. Bestellen van kerstpakketten tot en met 17 december, daarna zijn ze nog verkrijgbaar op basis van beschikbaarheid. Alle informatie is te vinden op de site: www.deboerenstreek.nl, ook op Facebook te vinden. De zaak aan de Hoofdstraat 109 in Zuidwolde is open van dinsdag tot en met donderdag en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur, vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur.

Mariët Flinkert (r) en weekendhulp Bente.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen