Manege Klein Oever levert weer Nederlands Kampioen

Deelnemers van klein Oever.
Deelnemers van klein Oever.
Foto: Eigen foto

Balkbrug – Maaike Bouwman van Manege Klein Oever in Balkbrug ging op herhaling tijdens het Nederlands Kampioenschap springen op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Nadat ze vorig jaar het S40 won, sprong ze samen met haar paard Wendolien dit jaar naar de titel in het S60 voor manegeruiters. Met een huldiging op een spetterend podium midden in de piste tot gevolg.

Na de voorrondes en de halve finale was het afgelopen zondag tijd voor de finale op het KNHS-centrum in Ermelo, maar liefst 4 ruiters van manege Klein Oever hadden zich voor deze finale ronde geplaatst. Lisanne Mussche (Balkbrug) en Finnette de Voogd (Meppel) beten het spits af in het S40. Zij deden natuurlijk ontzettend hun best en hadden een prima resultaat in deze landelijke competitie. In het begin van de middag gingen Romy Schutte (Ommen) en Maaike Bouwman (Nieuwleusen) van start in het S60. Beide bleven ze foutloos in het parcours en met een prachtig commentaar van de jury begon het lange wachten.

Maaike Bouwman is kampioen.

Driekleur en vuurwerk

Om 16:00 was daar dan de prijs uitreiking 1 voor 1 werden de verschillende deelnemers omgeroepen! Romy eindigde op een 5e plaats en bij de laatste 3 deelnemers was het zenuwslopend. Het toegestroomde publiek hield de adem in en daar was het verlossende woord: Maaike Bouwman werd gehuldigd als Nederlands kampioen, met driekleur en vuurwerk en al.

‘Een prachtig resultaat van weer een jaar lang hard trainen en werken van ons fantastische team van instructeurs! De KNHS-FNRS springcompetitie is altijd spannend voor onze ruiters’ verteld Estelle van der Zanden. Het geeft onze ruiters een (in dit geval letterlijk’ en landelijk podium om te strijden tegen andere ruiters van verschillende maneges. Het is compleet anders dan de onderlinge wedstrijd bij ons op de manege.
Voor de deelnemende ruiters een prachtige ervaring en enorme kans om zich binnen deze prachtige sport te ontwikkelen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen