Zwembad De Waterlelie bijna klaar voor nieuw seizoen

Het zwembad kan weer gevuld worden.
Het zwembad kan weer gevuld worden.
Foto: De Waterlelie

Zuidwolde – Met de nominatie van het Raspaard was het al duidelijk, Stichting Zwembad de Waterlelie in Zuidwolde is heel erg trots op haar grote vrijwilligers groep. Samen doen ze er alles aan om het prachtige buitenbad, het enige 50 meter buitenbad van Drenthe, er tiptop uit te laten zien voor de opening op zondag 28 april.

Op een mooie dag zijn er zo 10 tot 15 vrijwilligers aan de slag met allerlei verschillende klussen. Zo wordt er een nieuw onderkomen voor allerlei materiaal gemaakt en zit er een mooi ventilatieraam voor de machinekamer. Over de grote ligweide wandelt een fitte gepensioneerde om zijn mollenklemmen te checken. Een ander snoeit de bosjes. Tijdens de NLdoet klusdag is er een nieuwe afrastering gemaakt met het gedoneerde prikkeldraad, dit om vernielende indringers buiten te houden. Ook zijn de lijnen weer keurig zwart en de wanden van het zwembad weer prachtig blauw gecoat, waardoor de voorzitter op de bestuursvergadering met hetzelfde prachtige blauw aan zijn vingers verscheen. Naast de glijbanen komt een nieuwe klokkenzuil met dank aan het Marius Tonckensfonds. „Met man en macht met hart voor ons fijne zwembad wordt alles in het werk gezet voor hopelijk schitterende zwemzomer”, aldus het bestuur.

Inmiddels kunnen de abonnementen besteld worden en hoopt het bestuur dat het druk wordt op zondag 28 april vanaf 13.00 uur voor de eerste baantjes van het nieuwe seizoen. „Of gewoon lekker een plons, bommetje, duik van de lage of zelfs hoge duikplank en natuurlijk even samen met je kinderen van de familie glijbaan.”

Er staan nog twee schoonmaakochtenden gepland op zaterdag 13 april en vrijdag 19 april van 8.30 tot 12.00 uur waarvoor nog wel wat harde werkers nodig zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen