Kroes open gaat zondag van start met 170 deelnemers

Tennisbanen Ruinerwold.
Tennisbanen Ruinerwold.
Foto: Eigen foto

Ruinerwold – Tennisclub ’t Wolde in Ruinerwold is van zondag 27 augustus tot en met zondag 3 september gastheer van het Kroes Accountancy Open toernooi. Een week lang strijden ruim 170 deelnemers op verschillende niveaus om de prijzen.

Het toernooi wordt voor het vijftiende jaar gehouden en is enorm in trek bij tennissers vanuit de gehele omgeving. Alle deelnemers maken kans om er met de hoofdprijs vandoor te gaan, of ze nu winnen of niet.

„Dat is altijd onze filosofie geweest”, zegt toernooileider Jeroen Wienen. „Iedereen die meedoet, maakt kans op de hoofdprijs. Alle deelnemers ontvangen bij inschrijving en voor iedere gewonnen set een lootje. Zondag, de finaledag, eindigt dan met een grote verloting onder de deelnemers. De hoofdprijs is wederom een iPad. Je moet hier niet komen voor de dikke geldprijzen, al ontvang je als winnaar natuurlijk wel een waardebon van Tennisdirect.”

Indische gerechten

Er wordt gespeeld in dames-, heren- en gemengd dubbel en heren- en dames enkelspel. De wedstrijden starten zondag 27 augustus om 10.15 uur. Maandag tot en met vrijdag starten de wedstrijden om 17.30 uur en dat loopt door tot laat in de avond. Zaterdag 3 en zondag 4 september begint het al om 9.00 uur en wordt er de gehele dag getennist.

Ook voor het publiek is er dit weekend van alles te doen. Er is een springkussen voor de kleintjes, Jolijn Wienen verkoopt weer speciale armbandjes van tennisbalkralen en zaterdagavond is er een barbecue. Zondag is de finaledag voor alle categorieën met aan het eind van de middag de traditionele verloting. Verder kookt Paman Gemuk heerlijke Indische gerechten.

Arno Kroes van Kroes Accountancy en Advies verbindt zijn naam alweer voor het vijfde jaar aan het toernooi. „Ik doe graag mee aan het toernooi. Tennis is mijn hobby en ik ben als sponsor en penningmeester betrokken bij de club. Dit toernooi zit goed in elkaar en het is bovenal enorm sportief en gezellig onderling.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen