Pinksterconcours kleurt de Wijk drie dagen lang

Beeld uit 2022 van het Pinksterconcours.
Beeld uit 2022 van het Pinksterconcours.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

De Wijk – Met meer dan 1000  starts is het landgoed Dickninge in de Wijk weer het toneel van het Pinksterconcours de Wijk. Het programma biedt voor alle niveaus en leeftijden wedstrijden.

De organisatie van het Pinksterconcours is ook dit jaar weer gezegend met een leger van ruim honderd vrijwilligers en vele sponsors, die dit driedaagse evenement mogelijk maken. De ruiters komen ook dit jaar weer uit de wijde omtrek naar de Wijk. Zo zijn er deelnemers uit Friesland, maar ook vanuit Twente weten steeds meer ruiters de weg naar de Wijk te vinden. „Ook zijn we erg blij dat we vele nieuwe sponsors mogen verwelkomen”, zegt Henk Kamerman namens de organisatie.

Het concours Hippique begint vrijdag 26 mei met de springrubrieken in de klassen van 0.80 tot en met 1.00 meter . Vanaf 18.15 uur wordt de derby van De Wijk verreden, dat is een extra lang parcours waarin  ook natuurlijke hindernissen worden verwerkt.

Ponyklassen

Zaterdag 27 mei komen alle ponyklassen aan bod. Deelnemers kunnen tevens plaatsing afdwingen voor de finale van de Horka Cup springen, die op 19 augustus in Raalte wordt verreden. Ook wordt deze dag weer de Bixie gereden, waar de jongste jeugd ervaring op kan doen met het rijden op een pony tijdens een wedstrijd. De kinderen worden begeleid door een volwassene en de hindernissen zijn vooral symbolisch en niet hoog.

Naast de pony’s, komen ook paarden in actie op de zaterdag. Er wordt gesprongen in het 1.10  en in het 1.20 meter. ‘s Middags zijn er de rubrieken voor De Wolden Cup, de regionale competitie voor 4- en 5-jarige paarden. Tevens zijn er op zaterdag (en op maandag ) dressuurwedstrijden. Zaterdagavond vanaf 19.30 uur kan iedereen zich ontspannen tijdens het Zaterdagavond Spektakel, een avond met springen en muziek. In de ring gaan acht regionale rijverenigingen de strijd met elkaar aan tijdens ‘The battle of the sexes’, waar de grote vraag is of de dames of de heren winnen.

Tuigpaarden in actie in de Wijk in 2022.

Grote Prijs

Het concours gaat na een dag pauze verder op pinkstermaandag, waar als hoogtepunt voor de springruiters de Grote Prijs staat geprogrammeerd.  Er staan ook nu weer vele topruiters op de startlijst, waaronder de eigen leden Manon van der Sluis, Lennard de Boer en Lisa Broekert.

Het paardenspringen wordt afgewisseld door de toprubrieken van de tuigpaarden. Dit jaar de tuigpaarden categorie 4 met vooral regionale rijders en tuigpaarden van het Fries ras, met hierbij als hoogtepunt het kampioenschap Eenspan voor de Boerenwagen. Voor veel ruiters en amazones staat onder meer de winst in een rubriek van de Wijk hoog op het verlanglijstje.

Ook op de maandag is er voor jonge kinderen van alles te doen zoals een springkussen, ponyrijden en hoefijzer verven.

Meer informatie is te vinden op www.chdewijk.nl en op Facebook.

Reacties

Cookieinstellingen