OldStars van vv Zuidwolde verrassen op sterk bezet toernooi, Vitesse’63 derde

Training Oldstars Zuidwolde in 2018.
Training Oldstars Zuidwolde in 2018.
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – De OldStars van voetbalvereniging Zuidwolde leverden een prima prestatie bij het sterk bezette walking voetbaltoernooi van HZVV in Hoogeveen. Een vierde plaats in een veld van zestien ploegen was meer dan waarop vooraf gerekend was. Vitesse’63 uit Koekange werd derde, het toernooi werd door FC Utrecht gewonnen, dat HZVV in de finale versloeg.

De deelnemende verenigingen waren onder meer FC Emmen, Steenwijk, Cambuur Leeuwarden, ESA Arnhem, Go Ahead Eagles, Vitesse ’63, FC Meppel, HZVV, SC Heerenveen en Zuidwolde.

Zuidwolde was aangevuld met enkele spelers van Vitesse’63 en ingedeeld in een poule met HZVV 1, ESA en Cambuur. De roodzwarte ploeg begon sterk tegen de organiserende vereniging HZVV. De Hoogeveners hadden alle voorgaande onderlinge ontmoetingen vaak met ruim verschil gewonnen. Dit keer verraste Zuidwolde door met 1-0 te winnen.

De Arnhemmers van ESA bleken geen partij voor Zuidwolde, dat met maar liefst 7-1 wist te winnen. De laatste poulewedstrijd tegen Cambuur moest de beslissing brengen of er voor Zuidwolde een plaats in de finalepoule in zou zitten. Ook dit keer speelde de ploeg een prima wedstrijd en wist ook deze derde ontmoeting in winst om te zetten. Het werd een 3-0 uitslag. Halverwege de dag bleek Zuidwolde de enige ploeg te zijn die drie overwinningen in de poule had behaald. Toen al een prestatie van formaat.

Om de prijzen

’s Middags stonden de wedstrijden op het programma die duidelijk zouden moeten maken welke verenigingen om de eerste vier plaatsen zouden gaan strijden. De eerste wedstrijd speelde Zuidwolde tegen een mixteam, met daarin van de verschillende verenigingen de betere voetballers. Ondanks dat won Zuidwolde ook deze wedstrijd met 2-0. Dit betekende dat het team om de prijzen mee zou doen. De eerste tegenstander, waarbij het ging om het behalen van de finale, was het ervaren FC Utrecht. Beide ploegen ontliepen elkaar weinig, maar de Domstedelingen bleven met 2-1 aan de goede kant van de score. Hierna stond er nog één duel op het programma en dat was de strijd om de derde en vierde plaats. Ook nu was het krachtsverschil gering. Met de nodige pech verloor Zuidwolde ook deze wedstrijd met 2-1 van Vitesse ’63 uit Koekange. Dit betekende dat vv Zuidwolde als vierde eindigde in een sterk veld met zestien teams. Iedereen was het erover eens dat dit een uitzonderlijk goede prestatie was. Uit handen van oud-international Kees Kist kreeg Zuidwolde een fraaie wedstrijdbal aangeboden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen