Traditionele Snertloop van ZZVV in Zuidwolde weer succesvol 

Winnaars op het podium.
Winnaars op het podium.
Foto: Gita Lopulisa

Zuidwolde – Voor de 43e keer werd zaterdag de Snertloop gehouden bij ZZVV. Vorig jaar was er, vanwege de coronamaatregelen, de zogenaamde omgekeerde wandelroute als alternatief. Dit jaar konden de hardloopschoenen weer aan.

De Snertloop is niet meer weg te denken bij de zaterdagse voetbalvereniging in Zuidwolde. Sinds 1980 vindt deze, op een uitzondering na, op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar plaats. Dit jaar hadden ruim 130 deelnemers zich ingeschreven. 

Het eerste deel was voor de jeugd die om 13.00 uur aan de start stonden. Deze route van 1 km voer over sportpark Woltingeslag en het Sportlaantje. Bij de jongens tot en met 8 jaar kwam Edin Coeling als winnaar over de finish en bij de meisjes werd dat Madelon Danser. Nick Fieten werd winnaar bij jongens tot en met 12 jaar en Annelin Drost won deze bij de meisjes. Na afloop was de prijsuitreiking in het clubhuis en konden alle jonge deelnemers genieten van heerlijk vers gemaakte snert en dito pannenkoeken. 

Geen snertloop zonder snert.

Buitengebied Zuidwolde 

De routes van 5 en 10 kilometer besloeg een groot deel van het buitengebied van Zuidwolde. De route van 5 kilometer bij de heren werd gewonnen door Maarten van Dijk met een tijd van 19.15 minuten, bij de dames was dat Margriet Westrik met 25 minuten. Luuk Tigelaar liep de snelste tijd (38.52 minuten) bij de heren 10 kilometer en bij de dames 10 kilometer kwam Laura Fransen met 52.39 minuten over de finish. De snertloop werd afgesloten met het nuttigen van heerlijke snert en was aansluitend de prijsuitreiking. Daarnaast wordt al ruim 20 jaar de Piet van Velsen-bokaal uitgereikt aan de snelste ZZVV’er van boven de 50 jaar op de 5 km. Piet van Velsen heeft veel betekend voor ZZVV en was in de zeventiger en tachtiger jaren de drijvende kracht van ZZVV. Zijn naam is onlosmakelijk verbonden met de Snertloop. Van Velsen overleed in 1986. De Piet van Velsen-bokaal ging dit jaar naar Gerrit Joling.

De namen van alle prijswinnaars staan vermeld op de website www.zzvv.nl

Deelname aan de Snertloop is immer gratis en wordt gesteund door partner de Hersenstichting.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen