Boertjes Wood Schaaktoernooi in Balkbrug is op 4 februari

Schaaktoernooi.
Schaaktoernooi.
Foto: Pixabnay / Steve Buissinne

Balkbrug – De eerste zaterdag van februari komt eraan en dan is het weer zover: het Boertjes Wood schaaktoernooi. Het is dit jaar alweer de 36e keer dat schaakvereniging KIJK UIT Balkbrug schakers uit de wijde omgeving uitnodigt voor dit bijzondere schaaktoernooi.

Elk jaar weer staat het vierkampentoernooi op de schaakkalender genoteerd. Dat Boertjes dit toernooi ook al evenzo vele jaren ondersteunt, en er zijn naam aan verbindt, mag eveneens bijzonder genoemd worden.

Een vierkampentoernooi betekent dat vier schakers van gelijke sterkte in een onderlinge competitie allemaal een keer tegen elkaar spelen; hoe meer deelnemers, hoe meer viertallen. Net als in vele voorgaande jaren wordt het Boertjes Wood schaaktoernooi weer op de eerste zaterdag in de maand februari gehouden. Dit keer is dat zaterdag 4 februari aanstaande.

Oorspronkelijke opzet

Met behoud van de oorspronkelijke opzet van het Boertjes schaaktoernooi streeft de organisatie ernaar vooral recreatieve schakers en clubschakers een prettige schaakdag te bieden, en zodoende het plezier in het schaken te ondersteunen en bevorderen. Als dat uitmondt tot nieuwe leden voor de vereniging, is dat natuurlijk mooi meegenomen, zo stelt de organisatie. De schaakvereniging KIJK UIT Balkbrug stelt zich uiteraard open voor nieuwe schaakliefhebbers.

Plaats van handeling van het toernooi is multifunctioneel centrum ‘t Trefpunt. Daar staan vanaf 9.00 uur de deuren open om de schaakenthousiastelingen te ontvangen. Het officiële begin van het toernooi ligt rond de klok van kwart voor tien, wanneer wethouder Breukelman van de gemeente Hardenberg de eerste zet doet.

Informatie en opgave: 0523–61 13 66 en [email protected]

Reacties

Cookieinstellingen