ZZVV redt het niet tot de finale van Protos Weering

Het werd het net niet.

Zuidwolde – Het is ZZVV uit Zuidwolde niet gelukt de finale van het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi te halen. Ook de tussenronde, een achterdeur naar diezelfde finale, gaat aan de neus van de ploeg voorbij.

ZZVV speelde in poule A in sporthal Angelslo in Emmen en daar was DZOH favoriet. Die ploeg haalde uiteindelijk met de hakken over de sloot de finale met acht punten, mede dankzij een 2-1 zege op ZZVV. Valthermond won knap met 3-2 van ZZVV, dat de goede prestaties van de eerste twee rondes niet kon herhalen. ZZVV won wel met 3-2 van HOVC en met 5-0 van ASVB, maar bleef ondanks de meeste doelpunten steken op plek drie in de poule.

Hoogeveen (zondag), Noordscheschut, HZVV, Germanicus en DZOH hebben zich uiteindelijk na een zinderende halve finale geplaatst voor de finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Gramsbergen, SVBO, Valthermond, Achilles 1894 en Dalen werden tweede en proberen zich via de tussenronde van woensdag 4 januari als laatste te plaatsen voor de grote finale. De halve finale was in alle vijf bomvolle hallen weer een waar zaalvoetbalspektakel met veel spanning en aantrekkelijke wedstrijden.

In de halve finale werden er 179 doelpunten gemaakt. In de voorronde waren dat er 839 en in de kwartfinale 361, zodat het totaal aantal doelpunten momenteel staat op 1379.  Op woensdag 4 januari vanaf 18.00 uur wordt in sporthal Angelslo de tussenronde gespeeld tussen de nummers twee van de halve finale, Gramsbergen, SVBO, Valthermond, Achilles 1894 en Dalen. De winnaar plaatst zich als zesde en laatste voor de finale van zaterdag 7 januari in sporthal Angelslo. Om 11.00 uur vindt de loting voor de twee poules van elk drie ploegen plaats. Vanaf 11.30 uur beginnen de poulewedstrijden. De kruisfinales vangen aan om 14.45 uur en de grote finale begint om 17.00 uur.