ZZVV naar halve finale Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

ZZVV was al eerder  succesvol in Protos Weering.
ZZVV was al eerder succesvol in Protos Weering.
Foto: ZZVV

Zuidwolde – ZZVV is ongeslagen doorgedrongen tot de halve finale van het prestigieuze Protos Weering zaalvoetbaltoernooi. Na in de voorronde alle poulewedstrijden te hebben gewonnen, werd nu drie keer gewonnen een gelijkgespeeld tegen oud-winnaar Noordscheschut. maandag is de halve finale.

In Poule C in het Activum in Hoogeveen vochten ZZVV en Noordscheschut om de eerste plaats. Het onderlinge treffen eindigde in 1-1, maar verder wonnen beide clubs hun overige drie duels, zodat het doelsaldo de beslissing bracht in het voordeel van Noordscheschut. De blauwwitten maakten zeven doelpunten meer en kregen één minder tegen. FC Meppel, Raptim en VAKO konden geen rol van betekenis spelen.

De kwartfinale was weer een swingend feest in uitpuilende sporthallen. De grote verrassing was de uitschakeling van zesvoudig winnaar HODO. Verrassend was ook naast de bekende namen de plaatsing van Hollandscheveld, HOVC, Oldeholtpade, ASVB, Rouveen, Sellingen en De Weide voor de halve finale.

Hoogeveen verder

In Poule B in Dedemsvaart maakte titelverdediger Hoogeveen zondag haar aspiraties opnieuw waar en pakte de volle buit. Het won betrekkelijk eenvoudig van Bruchterveld, Mariënberg en Rouveen, maar moest tegen EMMS flink aan de bak: 4-3. De strijd om de tweede plaats was spannender en ging tussen Bruchterveld en Rouveen. Rouveen had zes punten uit vier duels, terwijl Bruchterveld haar laatste duel tegen Mariënberg nog moest spelen en aan een gelijkspel genoeg had. Rouveen had geluk dat Bruchterveld met 0-1 verloor, zodat Rouveen op doelsaldo tweede werd en Bruchterveld net te kort kwam en buiten de boot viel.

Ronald Gerdes van SVBO werd topscorer met acht doelpunten. Mike Doldersum (Elim), Toine Slor (Rolder Boys), Tim Mulder (HZVV) scoorden elk zeven keer. Marius de Vries van Oldeholtepade en Machiel Buining van Sellingen troffen elk zes keer doel.

e nummers één en twee en de vijf beste nummers drie gaan naar de halve finale, die maandag 2 januari in vijf hallen wordt gespeeld. De indeling van de halve finale, waarbij alleen de nummers een zich direct plaatsen voor de grote finale, luidt als volgt: Indeling halve finale: Poule A: Angelslo Emmen: DZOH, ZZVV, Valthermond, HOVC, ASVB. Poule B: De Citadel Dedemsvaart: Hoogeveen zondag, Hoogeveen zaterdag, Rolder Boys, De Weide, Achilles 1894. Poule C: Het Activum Hoogeveen: Dalen, Noordscheschut, LTC, Elim, Hollandscheveld. Poule D: ’t Grootveld Dalen: Gramsbergen, Emmen, Sellingen, Germanicus, Rouveen. Poule E: De Eendracht Zwartemeer: HZVV, SVBO, Drenthina, Titan, Oldeholtpade.

De nummer één gaat naar de finale op zaterdag 7 januari in sporthal Angelslo in Emmen. De nummers twee krijgen op woensdag 4 januari in sporthal Angelslo nog een kans zich als zesde te plaatsen voor de finale. De winnaar van de tussenronde gaat naar de finale.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen