Steenwijk ‘herfstkampioen’ bij competitie walking voetbal, Vitesse’63 naar tweede plaats

Strijdlustige wandelende voetballers.
Strijdlustige wandelende voetballers.
Foto: Lo Dijkstra

Hoogeveen – Voetbalvereniging Steenwijk is de competitie van walking voetbal ingegaan als herfstkampioen. Het verdringt daarmee HZVV, dat na twee ronden de ranglijst aanvoerde, van de eerste positie. Ook Vitesse’63 uit Koekange deed goede zaken en steeg door naar de tweede plaats.

Het team van Steenwijk won, op het terrein van HZVV in Hoogeveen, alle drie de wedstrijden met een doelsaldo van maar liefst 15 voor en 0 tegen. Voorwaar een huzarenstukje. HZVV had een gedeeltelijke offday. Het speelde gelijk tegen Dedemsvaart (0-0) en verloor vervolgens van Vitesse ’63 uit Koekange (0-1). De laatste wedstrijd tegen FC Meppel revancheerde het zich door met 6-1 te winnen.

Ook goede zaken

Vitesse ’63 klom door drie overwinningen naar de tweede plaats op de ranglijst na drie speelronden. Het staat zelfs nog voor HZVV. Ook IJVV uit IJsselmuiden deed donderdagmiddag goede zaken. Ook dat team won haar drie wedstrijden en staat in de tussenstand op plaats vier. Het nog puntloze Dedemsvaart verraste in Hoogeveen. Eerst versloeg het Zuidwolde met 2-1 en speelde het ook nog eens gelijk tegen het sterke HZVV. De derde wedstrijd tegen IJVV ging met 2-1 verloren.

De stand leert nu dat Steenwijk op de eerste plaats staat met 22 punten, gevolgd door Vitesse ’63 met 21 en HZVV met 18 punten. IJVV bivakkeert op plaats vier met 17 punten. FC Meppel volgt, samen met Sport Vereent uit Oldeberkoop, met 10 punten. De laatste twee plaatsen worden bezet door Dedemsvaart met nu 4 punten en Zuidwolde dat tot nu toe slechts een puntje veroverde. Ook het walking voetbal kent een, vrij lange, winterstop. De competitie gaat pas weer van start op 2 maart en dan is Zuidwolde de gastheer van de acht deelnemende verenigingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen