AMBC Staphorst organiseert motocross opstapdag

CrisisCross
CrisisCross
Foto: Artizzl Media

Staphorst – Nu de nieuwe baan klaar is, wil het bestuur van de MBC Staphorst proberen deze ten volle te benutten binnen de vergunde uren. Een van de doelen om de baan te vernieuwen was bijvoorbeeld de jeugd kennis te laten maken met de motocross.

‘Dankzij de ondersteuning van de provincie Overijssel, Arcabo bv uit Nieuwleusen en Sport en Business Staphorst waren we in de gelegenheid de prachtige minibaan op ’t Wiede Gat aan te leggen. Met Sport en Business zitten er nog meer plannen in de ontwerpfase aangaande de ontwikkeling van de jeugdcross. Daarover later meer nieuws’, vertelt het bestuur in een persbericht.

Eerste aanzet

Een eerste aanzet om de jeugd aan het sporten te krijgen gaat op zaterdag 3 september gebeuren met een heuse opstapdag. Van 10.00 uur tot 17.00 uur kan iedereen, klein of groot, jong of oud en jongen of meisje, gratis proeven wat het is om op een crossmotor te zitten. Natuurlijk gebeurt dit onder professionele begeleiding en staat de veiligheid voorop.

Voor deze dag heeft de vereniging de hulp ingeroepen van experts op crossgebied. ‘We zijn blij dat Gebben motoren uit Rogat, van de Vegt motoren uit Oudleusen en onze eigen hoofdsponsor Hofstede motoren hebben toegezegd de begeleiding op zich te nemen van de opstappers. Dankzij hun zullen er voldoende motoren, helmen en beschermende kleding aanwezig zijn. En natuurlijk persoonlijke¬† begeleiding om iedereen te helpen bij zijn of haar eerste meters op de crossbaan.’

Geen opgave nodig en geen kosten

Voor deze dag is geen opgave vooraf nodig. Je kunt gewoon zaterdag 3 september naar de club komen en je inschrijven. Dankzij de hulp van de genoemde sponsoren zijn er ook geen kosten aan verbonden wat natuurlijk geweldig is en waarvoor we dank zeggen aan deze ondernemers.

Door deze opstapdag heeft de crosscommisie wel moeten besluiten aanstaande woensdag 31 augustus de baan te sluiten. Dit moet omdat we anders boven de vergunde crossuren uitkomen. Volgende week woensdag 7 september is de baan normaal gesproken weer open.

 

Reacties

Cookieinstellingen