Nieuwe routes voor Hoeve aan de Weglopen, eerste editie op 16 juli

Hoeve aan de Wegloop.
Hoeve aan de Wegloop.
Foto: sv friesland

Oude Willem – Er komen dit jaar vier Hoeve aan de Weglopen vanuit Oude Willem. De eerste staat op 16 juli gepland en wordt over nieuwe routes gelopen. Er mocht van Staatsbosbeheer niet meer in het stiltegebied worden gelopen,  maar met de nieuwe route heeft de natuurorganisatie geen problemen.

De organisatie lag twee jaar stil door corona, maar nu pakt de Sportvereniging Friesland de lopen toch weer op.  Er kwam toestemming van de gemeente Westerveld en Staatsbosbeheer. Rink Post uit Appelscha, zelf fanatiek hardloper en betrokken bij de organisatie van SV Friesland in Oude Willem, zette de nieuwe routes uit. Op advies van de boswachter heeft hij gekozen voor een route van 10 en 13 kilometer vanaf de Slenk naast de camping, waar ook start en finish is. Het gaat via de Bosweg naar het Studentenpad en vervolgens richting ‘t Wildryck, om via de Haarweg en bospad weer op het Studentenpad uit te komen. De halve marathonlopers doen dan nog een ronde langs Geeuwenbrug, ‘t Wildryck en na de Haarweg gaan ze terug naar de finish.

Waterposten

De lopers kunnen kiezen voor de 6 kilometer, die na de oversteek van de Bosweg over de Grensweg en via het bospad naar de kruising De Stoevert voert en zo via de Bosweg naar de camping en finish. De routes van de 10 en 13 kilometer gaan vanaf de Slenk en Bosweg  via het Studentenpad  naar ‘t Wildryck en de Haarweg, de 20 kilometer doet die tweemaal.

Douchen en verkleden kan op de camping, de start van alle afstanden is 10.00 uur, eerst de 6 km. daarna de anderen. Er is verzorging onderweg met waterposten en na de finish bouillon, vruchtendrank en fruit.

Aanmelden kan via www.svfriesland.nl en tot aan de start in de secretariaatswagen die op de streng staat. Parkeren kan in de pas gemaaide berm aan die Streng.

Midzomeravondmarathon

Dezelfde sportvereniging Friesland organiseert in samenwerking met de stichting Sport promotie Diever de Midzomeravondmarathon over 42.2, 30, 20 en 10 kilometer in Diever. De start is zaterdag 23 juli om 17.00 uur bij de groepsaccommodatie Het Kasteel in Diever. Daar kunnen deelnemers zich aanmelden, verkleden en na afloop douchen.

Het parcours is uitgezet in Het Drents-Friese Wold, voor de marathonlopers zijn er eerst twee ronden door de wijk Het Kasteel-Van Osstraat-Dwarsdrift en gaan daarna het 10-kilometerparcors op.

De ronde voor de 10 kilometer start op de Steenakkerweg en voert dan langs het openluchttheater naar de Bosweg, het Studentenpad naar ‘t Wildryck en via de Groningerweg naar de finish. De lopers voor de 20 en 30 km doen die ronde twee of drie keer, de marathonlopers  viermaal na hun ronden door de wijk. Er zijn drie verzorgingsposten onderweg op de route bij ingang Studentenpad, bij ‘t Wildryck en op de Steenakkerweg bij de doorkomst. Er is uitgebreide verzorging.

Inschrijven kan tot in de week van de start via www.svfrieslaand.nl/inschrijven. Meer info op www.dieversportief.nl

 

Foto: sv Friesland

Reacties

Cookieinstellingen