ZKC’19 versterkt koppositie na kraker

Blijdschap bij ZKC'19 na afloop.

Houtigehage – ZKC’19 heeft een ferme stap richting kampioenschap gezet. Vanmiddag werd in Houtigehage de inhaalwedstrijd tegen Wez Handich gewonnen met 22-18. Het gat met Wez Handich is nu 5 punten. KIOS Ruinerwold staat nu tweede met twee punten minder dan ZKC’19.

Het was een inhaalwedstrijd nadat de vorige keer de schotklok het begaf. De nummer 1 tegen de nummer 2, een spannende wedstrijd op papier dus. Klokslag half drie floot de goed leidende W. Jongbloed in. Wez Handich wist de eerste goal te maken waarna Kristian Krikken de stand meteen gelijk maakte door middel van een strafworp. Wez Handich wist nog één keer op 2-1 te komen, maar vanaf dat moment nam de De Hoogh formatie de leiding en gaf deze niet meer uit handen.

Niet loskomen

Het was ZKC’19 dat steeds op voorsprong kwam, echter konden ze de eerste helft niet loskomen van Wez Handich, tussenstand: 6-6. Na deze periode wist ZKC’19 een gat van 3 te vinden door goals van Melissa Rijstenberg (2x) en Kristian Krikken. Helaas slaagden ze er niet in om dit gat te vergroten en Wez Handich kwam langszij, 10-10. Uiteindelijk werd er gerust met een kleine voorsprong voor Zkc, 11-12.

In de rust werd er door trainer/coach Jan Bijkerk gezegd dat ZKC gewoon het eigen spel moest blijven spelen, omdat dat tot nu toe prima verliep. Het afrondingspercentage moest omhoog en verdedigend net zo dicht houden als de eerste helft.

Knokken

Het begin van de tweede helft begon net als de eerste helft: ZKC’19 nam de leiding, maar Wez Handich bleef knokken en kwam continu weer op gelijke hoogte. Tot aan de 14-16 oogde het gat klein. Maar toen stond de ploeg uit Zuidwolde als collectief op en bracht het verschil naar 14-21. Doelpunten kwamen uit handen van Melissa Rijstenberg (2x), Kristian Krikken, Elske Oord en Hielke Oostveen. Vanaf dat moment was ZKC’19 heersend op alle fronten: aanvallend, verdedigend maar ook mentaal. De ploeg heeft laten zien een volwassen wedstrijd te spelen en beloonde zichzelf daarom met twee welverdiende punten. De wissels werden allen nog ingezet en Daniel Vos wist, zoals men van hem gewend is, een invalbeurt te belonen met een doelpunt. Eindstand 22-18.

Volgende week zaterdagavond reist ZKC’19 af naar Ureterp, een tegenstander die zeker niet onderschat mag worden. Verschillende ploegen die bovenin staan, hebben punten verloren aan deze tegenstander dus laat dit een waarschuwing zijn voor de ploeg. ‘Wij hopen dan ook op uw steun! Want ook het publiek dat deze week naar Houtigehage was afgereisd, heeft ons geholpen naar deze overwinning’, aldus ZKC.

Doelpuntenmakers: Melissa Rijstenberg 6, Kristian Krikken 6, Adriaan Dusée 4, Elske Oord 3, Marlieke Krikken 3, Hielke Oostveen 3, Tom Rijstenberg 2 en Daniel Vos 1.