Zwaarbevochten maar verdiende zege Zuidwolde

vv Zuidwolde.

Jelsum – Zuidwolde boekte een prima 1-2 overwinning in het verre Jelsum tegen DTD.  Al vroeg in de wedstrijd kwam Zuidwolde op een 0-1 voorsprong door een treffer van Sven Cazemier. D.T.D. kwam in de 15e minuut langszij door een treffer van Menno Deelstra (1-1). In de 2e helft scoorde Stefan Liezen in de 64e minuut de belangrijke 1-2. Dit werd ook de eindstand.

Bij Zuidwolde stond Jelmer Timmer in verband met een blessure van Sjors van der Weide  tussen de palen. Hij had enkele belangrijke reddingen en zorgde er mede voor dat Zuidwolde 3 punten mee naar huis kon nemen.

Snelle treffer

Min of meer vanaf de aftrap scoorde Zuidwolde al in de 1e minuut de 0-1. Over de rechterflank brak Frans Capellen door, waarna zijn assist prima werd afgerond door Sven Cazemier. Door miscommunicatie kwam D.T.D. in de 14e minuut langszij door een treffer van Menno Deelstra (1-1).

Zuidwolde kreeg in het vervolg van de 1e helft de betere kansen. Zo ging een kopbal van Ouren Nikkels net naast en kon DTD-doelman Maikel Hottinga een vrije trap van Stefan Liezen slechts met de voeten buiten de palen knallen. Ruststand 1-1

Jubileumtreffer

Beide teams gingen in de 2e helft op jacht naar de winst. De betere kansen waren voor Zuidwolde, maar DTD kreeg een grote kans door een afstandschot van Anco Vroom. Diens inzet belandde in de 58e minuut op de deklat buiten bereik van doelman Jelmer Timmer.

Kort daarop viel de uiteindelijke beslissing in dit duel toen Stefan Liezen in de 64e minuut met een jubileum-treffer (zijn 25e goal in zijn carrière) de 1-2 op het scorebord bracht.

Zuidwolde bleef de betere kansen houden, waarbij o.a. een inzet van Frans Capellen op de paal belandde. In de 74e minuut kreeg vervolgens Tom Buitendorp een grote mogelijkheid. Doelman Hottinga stond echter precies op de goede plek en voorkwam met een goede redding een grotere voorsprong voor Zuidwolde. Gescoord werd er niet en zo kon Zuidwolde met deze 1-2 zege 3 punten meenemen naar huis.