Zuidwolde strijdend ten onder in Jubbega

vv Zuidwolde.

Jubbega – In een enerverend duel trok Zuidwolde vanmiddag tegen topploeg Jubbega uiteindelijk aan het kortste eind. Zuidwolde kwam vroeg op voorsprong (na 30 seconden) in dit duel door een treffer van Frans Capellen (1-0). Jubbega was daardoor toch wel even van slag en had met name in de 1e helft moeite om grip op spel van Zuidwolde te krijgen.

Toch kwamen de Friezen kort voor rust langszij door een benutte vrije trap in de 39e minuut door Remco van Avoird(1-1). Na de thee was Jubbega de bovenliggende partij, maar de defensie van Zuidwolde gaf aanvankelijk geen krimp. Vanwege uitglijden van Stefan Liezen en het daardoor niet goed kunnen uitstappen van Mathijs Steenbergen gleden de “Jubbegers” in de 62e minuut door de defensie, waarna Fimme Marra Jubbega op een 2-1 voorsprong bracht. In de 82e mnuut leek de wedstrijd door een harde schuiver van Kevin van de Belt definitief in het voordeel van Jubbega te worden beslecht (3-1). Kort voor tijd knikte Martijn Spijkerman nog de 3-2 binnen voor Zuidwolde. In een alles of niets slotoffensief wisten beide partijen echter niet meer te scoren.

Opstelling Zuidwolde: Sjors van der Weide, Mathijs Steenbergen, Ralph Zantinge, Martijn Spijkerman, Mitchell Krikken, Nico Schulting, Stefan Liezen, Bastin Steenbergen, Steven Berghuis, Ouren Nikkels, Frans Capellen.