ZZVV lijdt nederlaag met perspectief tegen Achilles 1894

Zuidwolde – ZZVV is er niet in geslaagd titelkandidaat Achilles 1894 punten afhandig te maken. Op sportpark Woltingeslag stond er na negentig minuten een stand van 0-3 op het scorebord. Ondanks de nederlaag zal ZZVV vertrouwen hebben opgedaan want het vertoonde spel was bij vlagen uitstekend tegen de ploeg die er tot nu boven uit lijkt te steken in 3D.

In de openingsfase lieten de gasten uit Assen zien dat het geen toeval is dat het al zo vaak scoorde in de competitie. Al na zes minuten trof Leon Regtop de deklat met een schot vanaf de zestien en snel daarna nam het de voorsprong door een knappe kopbal van topschutter Romario Tsong-A-Sie, via de onderkant van de lat viel de bal binne

Ondanks de achterstand bleef ZZVV prima voetballen in de eerste helft en in de persoon van Janou van Veen was het ook drie keer gevaarlijk in het eerste kwartier voor het doel van Arne Wilpshaar, de scherpte die Achilles echter wel had voor het doel ontbrak zaterdag bij ZZVV. Toen Wouter van der Molen na twintig minuten de 0-2 op het scorebord zette leek de wedstrijd zich dan ook even richting een afslachting te bewegen maar niets was minder waar. De grootste kans die nog volgde in de eerste helft was voor ZZVV toen Joël Huiskes zijn vrije trap van randje zestien door Wilpshaar gekeerd zag worden met de benen.

Het spel werd na de rust van beide kanten een stuk slordiger. Pas in het laatste kwart van de wedstrijd waren er weer wat kansen te noteren. Van Veen kon net de aansluitingstreffer niet binnenschieten en Jelle Verburg bracht aan de overzijde knap redding op een vrije bal van Van der Molen die even later de bal er van dichtbij tot twee maal toe op wonderbaarlijke wijze niet in kreeg.

De spanning helemaal terugbrengen was ZZVV niet meer gegeven en een kleine tien minuten voor het einde gooide Achilles 1894 de wedstrijd in het slot. Sam Kuipers kreeg de bal voor het intikken na het terugleggen van Tsong-A-Sie.