Zuidwolde verliest van goed voetballend Drachten

vv Zuidwolde

Zuidwolde – De voetballers van Zuidwolde hebben in een enerverende wedstrijd met 3-5 thuis verloren van Drachten. Of het terecht was is lastig te zeggen; Drachten combineerde wellicht beter, maar Zuidwolde had zeker net zoveel kansen.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Zuidwolde op voorsprong, toen Bastin Steenbergen na een fraaie 1-2-combinatie raak schoot. Vervolgens ging Zuidwolde meer en meer op de counter spelen en via de snelle spitsen Frans Capellen en Tom Buijtendorp kreeg Zuidwolde ook de nodige kansen, maar scoorde aanvankelijk niet. Tom Buijtendorp werd in die fase binnen het strafschopgebied licht getoucheerd. Referee Keller zag er echter geen strafschop in.

Kansen

Drachten kwam vervolgens beter in het spel en kreeg eveneens de nodige kansen. De friezen scoorden aanvankelijk niet. In een belangrijke fase wist Zuidwolde in de 36e minuut de voorsprong te vergroten. na een fraaie aanval over de linkerflank, waarna uiteindelijk Sven Cazemier bekeken raak schoot (2-0). Kort voor rust gebeurde er nog van alles. Eerst kreeg Tom Buijtendorp op aangeven van Frans Capellen nog een uitstekende mogelijkheid om Zuidwolde op 3-0 te brengen, doch hij wist het niet te vinden. Pal voor rust scoorde Djinn Keegstra de belangrijke aansluitingstreffer voor Drachten. Rust 2-1.

Gelijkmaker

Pal na rust kwam Drachten langszij via een hard schot van Anton Vredevoort (2-2), Tom Buijtendorp kreeg vervolgens een goede mogelijkheid om Zuidwolde weer op voorsprong te brengen, maar tgikte de bal over de goal. In de 71e minuut viel de belangrijkste goal van deze middag aan de andere kant van het veld. Op 22 meter van de goal krulde Djinn Keegstra uit een vrije trap de bal in de hoek (3-2). Een uiterst fraaie treffer.

Gelet op de stand van zaken in de wedstrijd paste Zuidwolde enkele wissels toe. Dit pakte echter niet goed uit voor de roodzwarten, want al in de 75e minuut scoorde Wolke Siderius de 2-4 voor Drachten. Zuidwolde rechtte haar rug en kwam kort daarop via een prima individuele actie van Nico Schulting weer dichterbij (3-4). Zuidwolde speelde vervolgens alles of niets. Het werd uiteindelijk niets. Mogelijkheden voor Leon Schoemaker en Martijn Spijkerman leverden geen goal. Uit frustratie schopte Tom Buijtendorp nog een speler van Drachten onderuit, hetgeen hem een directe rode kaart opleverde. In ondertal moest Zuidwolde uiteindelijk in blessuretijd ook nog een 5e tegentreffer incasseren door een treffer van Jesse Goerree. Al met al een enerverende en doelpuntrijk duel.

Opstelling Zuidwolde: Sjors van der Weide, Bastin Steenbergen, Ralph Zantinge, Stefan Liezen, Mark van de Beld, Joris de Roo (87’ Dani van de Water), Sven Cazemier (73’ Leon Schoemaker), Frans Capellen, Martijn Spijkerman, Tom Buijtendorp en Nico Schulting