Knotsgek duel levert ZZVV de winst op

ZZVV- Klazienaveen.

Zuidwolde – ZZVV heeft een knappe 5-3 overwinning geboekt op FC Klazienaveen. Op sportpark Woltingeslag werd de wedstrijd beslist in de blessuretijd. Waar ZZVV een week eerder op bezoek bij Lutten een treffer tegenkreeg in de laatste seconden, was het nu twee keer trefzeker in de toegevoegde tijd waardoor de punten in Zuidwolde bleven.

Een spektakel zou het worden in Zuidwolde en de aanzet daarvoor werd al gegeven in de eerste vier minuten toen beide ploegen al een keer dichtbij een doelpunt waren geweest. In een qua kansen gelijkopgaande eerste helft was het Klazienaveen dat halverwege de score opende. Maurice Heine gleed bij de tweede paal de bal over lijn na een overzet van Nick van der Sleen.

Openingstreffer

Lang konden de gasten niet genieten van de voorsprong want amper twee minuten na de openingstreffer was het weer gelijk. Joël Huiskes mocht een vrije trap nemen op zo’n twintig meter van het doel en de specialist liet zien dat hij het kunstje nog niet verleerd is, de bal viel prachtig binnen in de linkerbovenhoek. De rust ging de thuisploeg zelfs nog in met een voorsprong. Na een corner was Kevin Vos oplettend en pikte hij de bal op waarna hij het lichaam goed gebruikte en de bal perfect teruglegde op Jovanni van Dijk die de bal binnen tikte.

Waar het weer behoorlijk anders was na rust, de regen werd ingewisseld voor de zon, bleef het spel van ZZVV hetzelfde. Het speelde met durf en drang naar voren als een echt team. Dat drukte het echter lange tijd niet uit in doelpunten. De gasten waren vooral gevaarlijk in de persoon van Patrick Bloemberg, de man van de standaardsituaties. Groot was de teleurstelling bij ZZVV toen met nog twintig minuten op de klok Klazienaveen op gelijke hoogte kwam, Bart Buirs was ditmaal attent bij de tweede paal om een voorzet van Roudy Steffens binnen te tikken.

Voorsprong

Toen Bloemberg een kwartier voor tijd de gasten ook nog op voorsprong zette door een bal die lang bleef hangen in de zestien tegen de touwen te schieten leek alles de kant van Klazienaveen op te vallen. Niets was echter minder waar want ZZVV rechtte de rug en deed er nog een schepje bovenop wat al snel resulteerde in de gelijkmaker. Janou van Veen kopte snoeihard raak uit een vrije bal van Huiskes.

De intenties bij ZZVV werden nog eens benadrukt toen ook na de gelijkmaker nog een aanvaller voor een middenvelder werd gebracht en er vol voor de zege werd gespeeld. Goede kansen werden er gemist waardoor de tijd de grootste tegenstander leek te worden. Maar in de blessuretijd kreeg de ploeg toch wat het verdiende. Van Veen benutte een rebound en bezorgde ZZVV de drie punten. Hij raakte snel daarna ook nog de lat waardoor het tot aan het einde spannend bleef. Die spanning verdween bij de 5-3 van Van Dijk, een knappe kopbal in de slotseconden die de zege alleen nog maar meer glans gaf.