Goede start voetbalcompetitie Wolder ploegen

Zuidwolde – De voetbalploegen uit De Wolden zijn sterk begonnen aan het nieuwe seizoen. Geen van de zes ploegen verloren, Wacker en Vitesse’63 wonnen zelfs ruim op vreemde bodem. De hoogst spelende ploeg, zondagtweedeklasser Zuidwolde, won thuis met 3-0 van DTD.

Het begon zaterdag al goed met de 8-1 zege van Vitesse op HS80 in de vierde klasse. Bij rust was het al 3-0. Jeroen van den Berg en Johnny Schuttevaer scoorden twee keer, Alfred Pekel, Lars Heuvelman en Frits ten Kate eenmaal. Ook viel een eigen goal te noteren.

ZZVV

Derdeklasser ZZVV liet punten liggen op bezoek bij sc Lutten. Het werd 2-2, waarbij Lutten pas in de slotfase twee keer scoorde. Joël Huiskes benutte in de eerste helft een strafschop, na de pauze maakte Van Veen er 0-2 van. Negen minuten voor tijd werd het 1-2, waar ZZVV in feite allang op 0-3 had moeten staan. In de laatste minuut maakte de thuisploeg alsnog gelijk, waarbij wel een buitenspelluchtje te ruiken was.

In de vijfde klasse won VVAK thuis met 6-1 van VEV. En is de eerste koploper.

Zondag

Op zondag won Zuidwolde met 3-0 van DTD met goals van Nico Schulting, Martijn Spijkerman en Frans Capellen. Een klasse lager leverde Ruinen goed werk af in Nieuwleusen: tegen USV werd met 3-1 gewonnen met drie rake treffers van Jan Kruithof. In de vierde klasse A speelde Ruinerwold 2-2 bij Steenwijker Boys. Wacker legde in dezelfde klasse DVSV op de pijnbank, in Darp werd het 0-6. Een hattrick van Rob van Luin, twee goals van Jeroen van der Berg en eentje van Martijn Pekel.