Schoolkorfbaltoernooi ZKC’19 drukker dan ooit

Archiefbeeld van de strijd.
Archiefbeeld van de strijd.
Foto: ZKC'19

Zuidwolde – Korfbalvereniging ZKC’ 19 houdt woensdag 25 september voor basisschoolkinderen in (omgeving van) Zuidwolde een schoolkorfbaltoernooi. Het schoolkorfbaltoernooi wordt steeds populairder. Er heeft zich een recordaantal teams opgegeven: in totaal gaan maar liefst 48 teams strijden om de titel in de categorieën groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8. Het resulteert erin dat ruim 240 kinderen die woensdagmiddag in beweging zullen zijn. Deelnemende scholen zijn De Bosrand, De Wegwijzer, De Heidevlinder, ’t Groene Hart en Het Veldboeket.

Dit jaarlijkse toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door Voppen Interim, Projecten en Coaching. Door het inzetten van zo’n 25 vrijwilligers wil ZKC’19 ervoor zorgen dat alle kinderen een geweldig schoolkorfbaltoernooi beleven.

Leeftijdgenootjes

Het doel van deze middag is om kinderen samen met leeftijdsgenootjes te laten spelen en te bewegen.  Vooral het samenspelen en daarbij samen plezier maken is bij korfbal erg belangrijk.

Het schoolkorfbaltoernooi is voor alle publiek toegankelijk. Het toernooi start om 14.30 uur en eindigt rond 17.45 uur. Er zijn drie leeftijdscategorieën, namelijk groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8. In elke categorie is er een eerste, tweede en derde plaats te behalen. De kampioenen van groep 5/6 en 7/8 mogen vervolgens strijden in het Provinciale Schoolkorfbaltoernooi, dat plaatsvindt in juni 2020. Buiten het toernooi om is er ook nog een Schutterstrofee te winnen; al met al strijden de kinderen dus om verschillende prijzen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen