ZKC’19 wint openingsduel van Sios

ZKC.
ZKC.

Zuidwolde – Na een welverdiende zomervakantie en vervolgens een goede voorbereiding en de zeer geslaagde jubileumweek, was iedereen er klaar voor om weer aan de competitie te beginnen. ZKC’19 trad aan tegen het welbekende Sios uit Wolvega. Vorig seizoen waren de degens op het veld ook twee keer gekruist, waarbij ZKC’19 twee keer aan het langste eind had getrokken. Nu werd het 28-22 voor ZKC’19.

Het vlaggenschip van ZKC’19 speelde vandaag voor het eerst in de nieuwe tenues mogelijk gemaakt door nieuwe hoofdsponsor De Hoogh glas & schilderwerken BV, Zuidwolde. Ook in de opstelling wat kleine wisselingen ten opzichte van vorig jaar. Dit jaar starten in het eerste team (wat 5 om 5 gaat spelen) Marlieke Krikken, Elske Oord, Melissa Rijstenberg, Hieke Kruit (teruggekomen van DOS’46) en Jolein Ubels bij de dames. Bij de heren krijgen Tom Rijstenberg, Maikel Vos, Adriaan Dusée, Hielke Oostveen en Kristian Krikken het vertrouwen van hoofdcoach Jan Bijkerk en assistent Maarten Feenstra.

Scherp

ZKC’19 begon scherp aan de wedstrijd waarbij vooral het scorend vermogen op viel. Hielke Oostveen wist meteen na één pass de bal er in te leggen en vervolgens volgde Elske Oord al snel met de 2-0. Sios wist meteen dat het menens was en moest even schakelen om het tempo van ZKC’19 bij te houden. Ze zette de achtervolging in het maakte na nog twee doelpunten uit handen van ZKC’19 hun eerste 2 goals 4-2. ZKC’19 wist telkens twee keer te scoren waarna Sios antwoorde met één doelpunt. Zo bleef ZKC’19 in de leiding maar kwam niet echt los. Van 4-2 ging de score naar 8-5 waarbij het opviel dat de vier doelpunten uit handen kwamen van vier verschillende spelers. Na de 9-6 van Adriaan Dusée wist de Hoogh formatie eindelijk het wel verdiende gat te slaan van vijf doelpunten 14-9. Vlak voor rust wist SIOS dit gat toch weer te verkleinen tot drie doelpunten door twee op rij te scoren. Ruststand 14-11.

Domme foutjes

Trainer/coach Jan Bijkerk vond dat de aanvallen van beide vakken goed draaiden, maar verdedigend moest het “safer”. De domme foutjes en het inspringen moesten eruit. Het ene vak moest aanvallend meer de diagonaal opzoeken en het andere vak moest wat meer tempowisselingen maken.

Sios opende de score van de tweede helft 14-12. Daarna wist Hieke Kruit, die een zeer verdienstelijk debuut maakte in de ZKC’19 hoofdmacht, haar eerste van de welgeteld vier doelpunten te maken, 15-12. Ondanks dat ZKC’19 de bovenliggende ploeg was werd dit niet echt uitgedrukt op het scorebord. ZKC’19 wist het verschil telkens maar niet groter te maken dan zes doelpunten en elke keer kwam Sios weer terug op een verschil van drie. Zo ging de score van 15-12 naar 17-12 en weer naar 17-14 het beeld van de eerste helft leek er weer in te sluipen. Gelukkig wist ZKC’19 deze impasse te doorbreken en eindelijk het gat van zes te behouden vanaf de 19-15 ging het door doelpunten van de Krikkens naar 21-15. Vanaf toen bleef het verschil van zes doelpunten op het scorebord staan. In de laatste kwartier van de wedstrijd paste Jan Bijkerk nog enkele wissels toe om zo de mensen van twee die er in de voorbereiding erg dicht bij hadden gezeten, speel minuten te geven. Zo verving Anouk Spijker, Jolein Ubels en kwam Maikel Vos voor Kristian Krikken binnen de lijnen. Daarnaast werden Hessel Kruit en Lina Ijmker in het veld gebracht voor Marlieke Krikken en Hylke Oostveen.

Scheidsrechter P. Okken floot uiteindelijk af bij een stand van 28-22 wat resulteert in het feit dat beide ploegen in de eerste helft net zoveel hebben gescoord als in de 2e helft.

Volgende week speelt ZKC’19 tegen het voor hun onbekende VKZ te Donkerbroek.