De Kastelein als koploper in eigen touwtrek-arena

TTV De Kastelein 1.
TTV De Kastelein 1.
Foto: Eigen foto

Ruinerwold – De touwtrekkers van Ruinerwold die meedoen in de Noordelijke touwtrekcompetitie van de T.T.O Drenthe, zijn beland in een zeer belangrijke fase van de competitie. Deze competitie omvat een negental wedstrijden tussen ploegen uit voornamelijk de Noordelijke Provincies. Zo doen uit deze regio ploegen mee uit De Wijk, Wapse, Scheerwolde en dus ook twee uit Ruinerwold.

Het eerste team uit Ruinerwold is de huidige koploper in de tussenstand en lijkt, met nog twee wedstrijden te gaan, af te stevenen op het kampioenschap. Op dit moment staan ze er vrij riant voor en hebben een degelijke voorsprong van 20 punten op de nummer twee Vriezenveen. Maar ook het tweede team presteert de laatste tijd goed en wist zelfs de laatste twee wedstrijden voor de zomerstop als nummer 1 te eindigen.

Organisatie

Nu tekent de ploeg uit Ruinerwold zelf voor de organisatie van de 8e wedstrijd uit de competitieronde gehouden op zaterdag 31 augustus. Deze wedstrijd wordt gehouden op het terrein achter het welbekende café De Kastelein in Ruinerwold. Een echte thuiswedstrijd dus!  Café de Kastelein, met uitbaters Henk, Klazien en Christiaan Westerbeek, is tevens al jaren trouwe sponsor van de beide teams  en zodoende ook naamgever van de vereniging “TTV de Kastelein”. Al jaren traint de touwtrekvereniging op het stukje weiland achter het café, en houdt dus op deze zelfde locatie ook de wedstrijd. Op dit  relatief kleine, maar bovenal gezellige terrein, zullen zo’n 12 teams uitvechten wie de winnaar wordt van deze 8e wedstrijd uit de competitie.

TTV De Kastelein 2.

Het is al jaren behoorlijke tweestrijd tussen de ploegen uit Ruinerwold en die uit Vriezenveen. De  afgelopen zes jaren is de titel steeds verdeeld tussen deze twee ploegen, maar dit jaar lijkt ook de ploeg Wittink uit de Wijk zich te melden voor de bovenste plaatsen. Op dit moment zijn zij terug te vinden op de derde plek en heeft nog kansen om als tweedee te eindigen in de eindstand. Met name dus deze ploeg is er alles aan gelegen om in Ruinerwold goed te presteren.

Loting

Mede bepalend op zo’n avond is de loting. Zo kan het zijn dat je drie tot vier wedstrijden achter elkaar tegen zeer zware tegenstanders moet trekken, terwijl je concurrent een relatief eenvoudiger programma heeft. Maar eenvoudig zal zo’n wedstrijdavond nooit zijn. Met zo’n 22 trekbeurten op één avond wordt er dan ook veel gevraagd van de touwtrekkers. Er wordt zowel een beroep gedaan op explosiviteit, maar dus ook op duurvermogen. (een wedstrijd-avond van zo’n 22 trekbeurten, duurt van 20.00 uur tot ongeveer 22.30 uur) De beide ploegen uit Ruinerwold kunnen op deze avond dan ook zeker alle support gebruiken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen