Suthwalda ongeslagen naar play-offs eredivisie

De play-offs zijn gehaald.
Foto: Theo Sleyster

Zuidwolde – De tennisheren van Suthwalda – Sportverlichting.com hebben ongeslagen de play-offs van de eredivisie gehaald. Tegen HealthCity-Arnolduspark uit Hoofddorp werd het 3-3 op deze laatste competitiedag.

Het onderlinge verschil tussen beide teams was voor aanvang van de wedstrijden twee punten in het voordeel van de tennissers van Zuidwolde. Een gelijkspel zou plaatsing betekenen voor de play-offs op 15 en 16 juni in Nieuwerkerk aan de IJssel.

Het team uit Hoofddorp kwam met een sterk team, echter zonder de Belg Germain Gigounon, ooit deelnemer in het hoofdtoernooi van Roland Garros in 2015, die andere verplichtingen had als coach van de Belgische profspeelster Wickmayer.

Onder tropische omstandigheden begonnen Jarno Jans en Mattheo Knoop van TC Suthwalda hun wedstrijd tegen respectievelijk Stijn Pel en de Duitser Patrick Elias. Het duel van de “jonkies” Jarno Jans (18) en Stijn Pel (17) werd duidelijk gewonnen door Jarno, die wederom bewees sterk in niveau gegroeid te zijn gedurende deze competitie. Hij speelde duidelijk een tempo te snel voor Stijn Pel, die toch al twee internationale ITF toernooien op zijn naam heeft staan. Uitslag 6-3 6-3. Ook Mattheo speelde een goede wedstrijd, maar kwam iets tekort tegen Patrick Elias, die enkele jaren  geprobeerd heeft te redden in het profcircuit, maar nu op iets lager niveau zijn centen verdient.

Westerhof

Boy Westerhof, kopman van het Sportverlichting.com team, speelde tegen de ervaren veteraan Dennis van Scheppingen, inmiddels 43 jaar, een oud-prof die nog Davis Cup en 14 Grand Slams heeft gespeeld.  De eerste set kenmerkte zich door harde opslagen en korte balwisselingen, na breaks over en weer werd de set in het voordeel van Boy met 7-6 (2) beslist. Aan het einde van de eerste set greep Dennis al een paar keer met een van pijn vertrokken gezicht naar zijn ribbenkast. Hij bleek een buikspier zodanig te hebben verrekt, dat hij bij de stand 1-1 in de tweede set moest opgeven.

Naast Boy was inmiddels Tim van Terheijden begonnen met zijn partij tegen Deney Wasserman, een 18-jarig talent dat vorig jaar nog de laatste 16 haalde op het juniorentoernooi van Roland Garros. Wasserman speelde alle ballen voluit, met het risico op veel fouten, maar die waren bijna niet in de eerste set, die daarom met 6-3 naar de speler van HealthCity Arnolduspark ging.

Knalharde ballen

In de tweede set was Tim wat meer gewend aan de knalharde ballen van Wasserman en won de set met 6-4. Toch was het geweld hem ook in de derde set teveel, 3-6. Tussenstand na de 4 singles, 2-2.

Via internet werden de tussenstanden bij de andere wedstrijden nauwlettend gevolgd, en bleek dat bij 2-4 verlies de mannen van TC Suthwalda naast de play-offs zouden grijpen. Er stond dus wat op het spel bij de dubbels. Tim en Boy deden wat van hun verwacht werd, maar het krachtsverschil werd pas duidelijk in de match-tiebreak van de derde set, 10-5. Hiermee waren de play-offs een feit.

Een punt extra echter uit de dubbel van clubtrainer Floris Kilian en Mattheo Knoop zou betekenen dat Lewabo, met Timo de Bakker, in de halve finale werd ontlopen. Helaas verloren zij in derde set met 11-9 van Patrick Elias en Deney Wasserman. Eindstand dus 3-3.

TC Suthwalda-Sportverlichting.com eindigt hierdoor als derde in de stand en speelt in de play-offs op zaterdag 15 juni tegen de nummer 1 Lewabo of de nummer 2 Spijkenisse. Een prachtig slot van een prima verlopen debuut inde hoogste klasse van het herentennis in Nederland, een topprestatie voor een tennisteam uit het Noorden van Nederland, en een prachtig uithangbord voor TC Suthwalda , die volgens de tennisbond de zaken prima voor elkaar had.

 

 

Reacties