Historische overwinning Zuidwolder voetballers

vv Zuidwolde

Zuidwolde – Het eerste team van VV Zuidwolde heeft vandaag drie belangrijke punten weten te pakken tijdens het duel met de gevreesde tegenstander Valthermond. Eindstand: 1-0.

In de afgelopen weken verloor Zuidwolde belangrijke duels steeds nipt in de slotfase. Bovendien stond de wedstrijd vandaag tegen Valthermond onder een slecht gesternte. In deze eeuw won Zuidwolde in zeven gespeelde thuiswedstrijden nog nimmer van ‘de Mondkers’. Valthermond mocht dan ook met recht een angstgegner genoemd worden.

Strafschop Zuidwolde

In de voorgaande twee wedstrijden (tegen SC Erica en SV Dalfsen) was al zichtbaar dat Zuidwolde strijdend steeds beter als team begon te draaien. Juist deze zondag wist Zuidwolde de negatieve spiraal in het duel tegen Valthermond te kantelen in haar voordeel. Met de terugkeer van de enkele weken geblesseerde Steven Berghuis in de gelederen startte Zuidwolde voortvarend aan dit duel. Na een diepe assist van Stef Raben op Steven Berghuis was diens vervolgvoorzet in de derde minuut een prooi voor zijn collega-spits Ouren Nikkels. Nikkels kon door de Valthermond-defensie alleen door middel van een forse overtreding in het strafschopgebied van een goal worden afgehouden. De terecht gegeven strafschop werd door Stef Raben bekwaam tegen de touwen gewerkt (1-0).

Druk Valthermond

Valthermond was naar Zuidwolde gekomen voor de winst, want daardoor kon men nog goede zaken doen in de derde periodetitel. Na de vroege achterstand toog Valthermond nadrukkelijk richting de goal van Zuidwolde-doelman Sjors van der Weide. Doelman Sjors van der Weide hield met name in de eerste helft Zuidwolde in de wedstrijd met prachtige reddingen. Zuidwolde mocht hem dankbaar zijn dat het team met kunst- en vliegwerk de 1-0 over de rust heen kon tillen.

VV Zuidwolde heeft de overhand

In het begin van de tweede helft ging Valthermond nog nadrukkelijker op jacht naar in ieder geval de gelijkmaker. Zuidwolde had het lastig, maar onder aanvoering van een excellerende doelman Sjors van der Weide groeide Zuidwolde steeds beter in de wedstrijd. Via enkele scherpe counters was Zuidwolde dichter bij de 2-0 dan Valthermond bij de gelijkmaker. Gaandeweg de tweede helft kreeg Valthermond steeds minder grip op de wedstrijd en groeide bij Zuidwolde een vooral een sterk collectief team, waarbij iedere speler streed voor elke meter. Het bleef spannend tot op het eind, maar uiteindelijk mocht een vooral sterk collectief spelend Zuidwolde terecht de eindzege naar zich toe trekken.