MTB-clinics voor jeugd in Ruinerwold

Erik Kuijer.
Erik Kuijer.
Foto: Artizzl media

Ruinerwold – Het zijn drukke tijden voor duuratleet Erik Kuijer uit Ruinerwold. De man van BeeSports heeft nogal wat evenementen op de agenda staan, te beginnen met een MTB-clinic op 30 maart bij Reinders Wielersport. Deze is bedoeld voor jongeren tot en met 14 jaar en wordt door de mensen van de MTB Streetrace georganiseerd. Onder hen is ook Erik Kuijer.

De clinic is voor kinderen die het leuk vinden om te mountainbiken en graag wat meer techniek willen leren. De eerste sessie is 30 maart om 11.00 uur en de tweede om 14.00 uur. Aanmelden kan via [email protected]. Reinders Wielersport stelt een aantal leenfietsen ter beschikking.

Een dag later, op zondag 31 maart, vindt de tweede editie plaats van het Rondje Boerpad. Het is ene trainingsrondje waarbij de deelnemers zelf kunnen bepalen wat voort een afstand ze willen lopen. Een rondje bedraagt 4,22 kilometer, tien ronden komen dus uit op een hele marathon. Start is aan Boerpad 12 vanaf 11.30 uur, er kan tot 17.00 uur gelopen worden. Voor de jeugd zijn de afstanden 1 of 2 kilometer. Er is geen kleedruimte aanwezig. Wel is er een goed doel aan de trainingsronde gekoppeld, namelijk Anak Anak Lombok Timur.

Loop Rondje Koekange

Verder is Kuijer ook in onderhandeling met de gemeente De Wolden voor de organisatie van een aantal jeugdwedstrijden op de weg. Dan is er op 10 juni voor het eerst het Loop Rondje Koekange, een compleet nieuw evenement waar de Loopgroep Koekange ook al langer druk mee is. Loop Rondje Koekange is een initiatief van BEEsports.nl en Christina Tijmens. Koekange was een van de weinige dorpen van Gemeente De Wolden waar nog geen hardloopwedstrijd werd georganiseerd. Een gat om op te vullen, dus gebrainstormd en met resultaat.

Geen ultralange afstanden waar BEEsport.nl bekend om staat, maar afstanden die voor een ieder te lopen zijn. Jeugdlopen van 1 en 2,5 kilometer en een 5 en 10 kilometer voor volwassenen en jeugd vanaf 15 jaar. Het parcours gaat door de dorpskern van Koekange, gedeeltelijk verhard en gedeeltelijk schelpenpaden.  Start en finish zijn in de buurt van de Sportlaan, inschrijving is inmiddels geopend. Dit kan via de website www.looprondjekoekange.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen