ZZVV behaalt de zege na duel met SC Lutten

Slagharen – ZZVV heeft drie punten overgehouden aan het duel met SC Lutten. Op een winderig sportpark trok de ploeg de wedstrijd naar zich toe in de slotfase. Matthijs Capellen maakte twee minuten voor het einde van de match de beslissende goal. De middenvelder was in zijn tweede wedstrijd van het seizoen meteen belangrijk voor de ploeg van Rick Mulder. Eindstand: 0-2.

Goede kansen, geen treffers

De wind maakte het er allemaal niet makkelijker op in Slagharen afgelopen zaterdag. Toch kreeg ZZVV al snel de kans om op voorsprong te komen. Capellen kwam na een goede loopactie in balbezit in de vijandelijke zestien en lobde de bal over de uitkomende doelman Lars Mulder. De bal kreeg echter te veel hoogte waardoor er geen doelpunt viel. Eigenlijk kwam al het doelgevaar in het eerste bedrijf van Capellen, aan de kant van de gasten. Een vrije bal werd goed geklemd door Mulder en een schot vlak voor rust ging over. De thuisploeg hield het bij één kans, maar het was wel direct een grote. Rick Lamberink kopte de bal tien minuten voor rust met een stuiter maar net langs de paal.

ZZVV voornaamste initiatiefnemer

Nadat ZZVV in de eerste helft de iets bovenliggende partij was, zakte het niveau na rust nog wat en waren beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd. Wel waren de Zuidwoldigers meer aan de bal en namen zij wat meer het initiatief. Een schotje van Janou van Veen was in de eerste twintig minuten van de tweede helft het enige gevaar dat te noteren viel, maar doordat de kracht ontbrak, leverde ook deze poging niets op.

Halverwege het tweede bedrijf liet ook Lutten weer eens van zich horen. Een pegel van Ewout Altena ging net over en ook een schot van Nick Weekamp was gevaarlijk. Het dichtst bij was de thuisploeg echter toen een harde voorzet niet kon worden aangeraakt in de zestien door twee aanvallers.

De beslissende goals

In de slotfase was het ZZVV dat het meest ging voor de overwinning. In de laatste tien minuten raakte eerst Joël Huiskes de lat met een fraaie poging van afstand. Nadat doelman Blanken eerst nog een vrije bal goed klem pakte was het twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd wel raak. Een gekraakt schot viel in de zestien voor de voeten van Capellen die de bal beheerst binnen schoof.

Ook na de treffer bleef het initiatief bij ZZVV en in de blessuretijd heeft Nick Vredenborg ook nog de 0-2 kunnen maken. Debutant Stef Kloeze zette uitstekend voor op de vrijstaande Vredenborg, maar zijn inzet werd knap gepakt door doelman Mulder. Snel daarna floot scheidsrechter Scholtens de wedstrijd de boeken in waardoor ZZVV drie punten toe kan voegen aan het totaal.