Twee keer goud voor turnsters D.O.S. Zuidwolde

De medaillewinnaressen Mare Post en Marith Bremer.
De medaillewinnaressen Mare Post en Marith Bremer.
Foto: Amber Schraa

Dwingeloo – Dertien turnsters van D.O.S. Zuidwolde hebben zaterdag 9 maart hun tweede plaatsingswedstrijd geturnd in Dwingeloo. Mare Post en Marith Bremer betraden hierbij de hoogste plek op het podium en ontvingen ieder een gouden medaille.

Succesvolle tweede wedstrijd

De vereniging begon de tweede wedstrijd met een grote groep turnsters. In de categorie Pupil 1 D2 kwamen er drie turnsters uit. Stevie Bos heeft een mooie brug- en balkoefening laten zien aan de jury: hiermee is zij als derde geplaatst voor de brug en als eerste voor de toestelfinale balk. Anne Bruins heeft ook een toestelfinale binnengehaald. Haar wedstrijd was erg vast en hiermee mag zij op zaterdag 25 mei starten bij het provinciaal kampioenschap. De derde turnster, Marith Bremer, mocht naast haar plaatsing voor het provinciaal kampioenschap en de toestelfinales voor balk en vloer, ook de hoogste plek betreden op het podium. Dit leverde haar een gouden medaille op.

Aan de andere kant van de zaal kwamen Rosalie Bakker, Mare Post, Desie Wiekema en Britt Wink uit in de categorie Junior F en Benthe Bremer in jeugd 2 D2. Helaas voor Benthe zat het deze wedstrijd niet mee en kon ze de oefeningen niet turnen zoals ze dat had gehoopt. De rest van de meiden stonden na drie rondes bovenaan in de lijst. Jammer genoeg ging het toestel brug niet helemaal zoals verwacht en moesten sommige turnsters toch het podium laten gaan. Desalniettemin zijn er meerdere toestelfinales en PK-plaatsingen behaald: Rosalie Bakker is door naar de toestelfinale sprong, Britt Wink naar de toestelfinale balk met een plaatsing voor het PK en Mare Post ontving een welverdiende gouden medaille, naast haar brug-, balk- en PK-plaatsing.

Hard trainen goed beloond

In de derde wedstrijd was het de beurt aan Dinja Steenbeek en Nova Picauly. Beide meiden hebben de afgelopen tijd hard getraind en dit was te zien tijdens de wedstrijd. Dinja is zelfs tweede geworden op het onderdeel vloer en heeft hiermee een toestelfinale in de wacht gesleept.

Ten slotte hebben Faye Picauly, Toet Bosma en Kylie Zantinge een hele nette wedstrijd laten zien. Faye had zich bij een eerdere wedstrijd al geplaatst voor de brug, maar heeft zich opnieuw weten te plaatsen. Daarnaast is ze ook geplaatst voor het onderdeel vloer en het provinciaal kampioenschap. Kylie behaalde ook het PK en een toestelfinale voor sprong, balk en vloer.

Trainsters Lena Jansen en Amber Schraa kijken tevreden terug naar deze wedstrijd. Het provinciaal kampioenschap vindt plaats op 14 april in Assen en de toestelfinales zullen op 25 mei plaatsvinden in de Drenthehal in Beilen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen